İngiliz gezgin dünyanın 7 harikasını 7 günde gezerek dünya rekoru kırdı

19-05-2023
İngiliz gezgin Jamie McDonald
İngiliz gezgin Jamie McDonald
Etiketler Jamie McDonald Guinness Dünya Rekoru Dünyanın Yedi Harikası
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - İngiliz gezgin Jamie McDonald, 7 günden kısa bir sürede dünyanın 7 harikasını gezerek yeni bir Guinness Dünya Rekoru kırdı.

McDonald, Mart ayında rekor kıran bu yolculuğuna Çin Seddi'nden başladı, oradan Tac Mahal’a sonra da Ürdün'deki Petra'ya ulaştı. Ardından Avrupa’ya geçerek Kolezyum'u görmek üzere Roma'ya gitti.

McDonald gezinin ikinci yarısında Atlas Okyanusu’nu geçerek Rio de Janeiro'daki Kurtarıcı İsa'yı ve Peru'daki Machu Pichu'yu ziyaret ettikten sonra Meksika'daki Chichen Itza'yı da görerek, turunu 6 gün, 16 saat ve 14 dakikada tamamladı.

Gloucester’da yaşayan Jamie McDonald, bu turu sırasında 13 uçuş, 16 taksi, 9 otobüs ve 4 trenle toplam 36.783 kilometre yol kat etti.

McDonald, "Dünyanın yedi harikasını ziyaret etmek ömür boyu bir kez olur. Çoğu insan onları hayatları boyunca görmez. Sonra gittim ve yedi günde yedisini de gördüm" dedi.

Her biri dünyanın bir bölgesinde bulunan yedi harikayı ziyaret etmek genç Britanyalı gezgin için büyük bir zorluktu. Hergün 12 saatlik uçuş ve amansız trafik gerektiriyordu.

Jamie McDonald, "Machu Picchu, bulutların arasında 8.000 metre yükseklikte en sevdiğim yerlerden biriydi" diye konuştu.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli