En ‘zararlı’ platform: Instagram

Haber Merkezi - İngiltere'de gençler arasında yapılan bir araştırmada ruh sağlığı için “en zararlı” sosyal medya platformunun Instagram olduğu ifade edildi.

 

14-24 yaş arasında 1.479 genç ile yapılan araştırmada beş popüler sosyal medya platformu arasından en olumsuz etkiye sahip olanlar incelendi.

 

Araştırmaya katılanlara sosyal medya platformlarının etkilerini ölçmek için kaygı, depresyon, yalnızlık, korku ve dış görünüş konuları çerçevesinde sorular soruldu.

 

İnternet üzerinden yapılan araştırmada YouTube, Instagram, Snapchat, Facebook ve Twitter hakkında 14 sağlık ve iyi yaşam sorusu yöneltildi.

 

Sonuçlara göre en yararlı etkiyi YouTube'un gösterdiği ortaya çıktı. Snapchat ve Instagram ise en düşük puanı alan platformlar.

 

Instagram'ın sürekli görselliğe dayanan bir platform olması gençlerin ruh sağlığında olumsuz bir etki yarattığı belirtiliyor.

 

Kamu Sağlığı için Kraliyet Topluluğu'nun (RSPH) yaptığı araştırmada sosyal medya platformlarının ruh sağlığını korumak için daha çok çaba harcaması gerektiği vurgulandı.

 

20'li yaşlarında olan Isla Whateley, ilk başta sosyal medyanın kendisini “değerli” hissettirdiğini, ancak ardından gerçek hayattaki arkadaşlarından uzaklaşarak online arkadaşlarına yöneldiğini anlatıyor.