Forbes, Kürt iş insanını ‘Orta Doğu’nun en etkili 100 kişisi’ arasında gösterdi

Erbil (Rûdaw) – Amerikan Forbes dergisi Faruk Mele Mustafa'yı 2023 yılında sağlık alanında “Orta Doğu'nun 100 etkili isimlerinden” biri olarak seçti.

Forbes dergisi, Orta Doğu’da sağlık sektörüne en çok ilgi gösteren 100 ismin listesini yayınladı. Faruk Mele Mustafa olarak da bilinen Kürt iş insanı Faruk Mustafa Resul listede 81’inci kişi olarak yer aldı.

Süleymaniye’nin tanınan iş insanı ve aydını olan Faruk Mele Mistefa, Asiacell telekomünikasyon şirketinin sahibi, Faruk Holding Grup'un Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Süleymaniye'deki Faruk Medical City’nin kurucusu ve CEO'sudur.

Ödül için ekibine teşekkür eden Mustafa, "Forbes'tan bu ödülü almak benim için büyük bir onur. Meslektaşlarıma ve ekibime, hedefimize ulaşmak adına destekleri için teşekkür etmek istiyorum. Bu takdirin sadece ciddi çalışmalarımızın bir kanıtı değil, aynı zamanda hastalarımıza yüksek kaliteli sağlık hizmetleri sunma ve bu sektörü geliştirmeye devam etmemiz için bizi teşvik ediyor” dedi.

Forbes ayrıca Kürt iş insanının servetine de dikkati çekerek, "Faruk Holding, telekom, bilgi teknolojileri, çimento, inşaat, sanayi, enerji, geliştirme, sağlık hizmetleri, konaklama da dajil 12 farklı sektörde faaliyet gösteren 27 şirketten oluşuyor" bilgisni paylaştı.

Farooq Medical City, 2014 yılında kuruldu. Süleymaniye'de 70.000 metrekarelik bir alan üzerine kurulan sağlık kenti, 37 bölümden oluşuyor. Hastanede 210 yatak ve 11 ameliyathaneye sahiptir. Bu özel hastanede 190'dan fazla doktor çalışıyor.