Kurban Bayramı’nda Dersim plajlarına ziyaretçi akını

18-06-2024
Ali Haydar Gözlü
Etiketler Kurban Bayram Dersim Ziyaretçi Plaj Turist
A+ A-

Dersim (Rûdaw) – Kurban Bayramı tatili nedeniyle Dersim'e gelen ziyaretçiler, Munzur ve Pülümür vadisinde bulunan plaj alanlarını doldurdu.

Sıcaklığın 36 derece ölçüldüğü Dersim'de başta çevre iller olmak üzere Avrupa'dan gelen çok sayıda vatandaş, 9 günlük Kurban Bayramı tatilini değerlendirmek için Dersim'de bulunuyor.

Sahip olduğu tarihi, doğal ve kültürel güzellikleriyle her mevsim ilgi çeken kentte, sıcaklar artış gösterince ziyaretçiler, çareyi Munzur ve Pülümür Vadisi üzerinde bulunan plajlarda serinlemekte buldu.

Pülümür vadisi üzerinde bulunan Roj Göl'ü başta çocuklar olmak üzere çok sayıda ziyaretçi ağırladı.

Bayram tatili ile birlikte çevre illerden ve Avrupa'dan çok sayıda insanı ağırlamanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden tesis sahibi Ali Timurtaş, "Bu bayram nedeniyle bütün memleketten insanlarımız Dersim'e geldi. Dersim çok güzel, insanlar gelip görsünler, Amed'den (Diyarbakır), Batman'dan Semsur'dan (Adıyaman) insanlarımız geliyor. Bütün Kürt insanlarımız geliyor, hepsinin başımızın üstünde yeri var ve burada yerleri var. Her taraftan geliyorlar. Burada kamp alanımız var. Arkadaşlarımız her taraftan buraya gelip serinliyor" dedi.

Özellikle Diyarbakır, Batman, Mardin ve Urfa illerinin yoğun olarak ziyaret ettiği Dersim'de ziyaretçiler, bayram süresince kamp yapmanın keyfini yaşıyor, ziyaretçiler  herkese tatillerini Dersim'de geçirme çağrısında bulunuyor.

Bayram tatilini Dersim'de geçirmeyi tercih ettiğini ifade eden Kerem Çoban, "Bugün tatil için memleketimden buraya geldim, herkes de Kürdistan şehirlerine gelsin. Neden başka şehirlere gidiyorlar kendi şehirlerine gelsinler, kendi insanları ile buluşsunlar. Kendi memleketimiz daha güzel, daha hoş, gelsinler görsünler, herkesi buraya davet ediyorum. Neden Bodrum'a gidiyorlar, neden Antalya'ya gidiyorlar buraya gelsinler" diye konuştu.

Avrupa'dan Dersim'e gelen Seydi Çiçek, "Ben Paluluyum Almanya Düsseldorf'da kalıyorum. Dersim çok güzel ve cennet, arkadaşlarımıza tavsiye ettik, hepsinin gelmesini istiyoruz. Çok misafirperver insanlar hepsi gelsinler" şeklinde konuştu.

Heyzan Yıldız, “Ankara'da yaşıyorum ama burayı çok seviyorum. Buraya gelemeyince perişan oluyorum. Memleketim burası, her şeyimiz burada, ölümüz ve dirimiz burada, dedelerimiz burada" ifadesini kullandı.

Peşnav Eryılmaz da "Günüm burada geçiyor, suyu ile doğası ile rahatlığı ile çok güzel, restoranı ile yemekleri ile çok güzel Dersim, her şeyi insana huzur veriyor. Kurban Bayramındayız, herkesin bayramının güzel geçmesini istiyorum" dedi.

Yaz mevsimi ve Kurban Bayramı ile birlikte Dersim'e ziyaretçi sayısının her geçen gün artması bekleniyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Ağrı Dağı / ANKA

İranlı dağcının cenazesi Ağrı Dağı’ndan indirildi

Açıklamada, 3 farklı bölgeye kurtarma istasyonları kurularak 4 bin 300 rakımda bulunan güvenli bölgeye getirilen kazazedenin naaşının dün saat 17.05 itibarıyla dağdan indirilerek sağlık ekiplerine teslim edildiği bildirildi.