Erbil’de farklı bir tat: İtalyan çikolatasından döner

Erbil (Rûdaw) – Kürdistan Bölgesi’nin başkenti Erbil’de çikolata severler yeni bir tatla buluşuyor.

 

İtalyan çikolatası, “Italy Choco Kebab” ismiyle Bolulu Onur Yalçın ile Diyarbakırlı Hatice Altaş’ın aracılığıyla başkent Erbil’e taşındı.

 

Rûdaw’a konuşan Italy Choco Kebab’ın ortaklarından Onur Yalçın, insanların dönere büyük ilgisinin olduğunu, bundan dolayı çikolatayı döner konseptiyle başta Kürdistan halkı olmak üzere, tüm Irak’la buluşturmak istediğini söyledi.

 

Onur Yalçın, “7 yıldır Erbil’deyim. Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ndeyim. Buraya çikolata dönerini getirmeyi düşündüm. Daha önce yurt dışında gördüm, Türkiye’de de gördüm. Sonra o konsepti buraya da taşımayı düşündüm” dedi.

 

“Daha önce bu döneri hiç yemediniz” sloganıyla yola çıktıklarını belirten Yalçın,  “Daha önce hakikaten böyle bir döner yenilmedi çünkü her türlü tavuğunu yedik, etini yedik ama çikolatasını yememiştik. Onu da ben getirdim, çikolatasını da yiyeceğiz artık” ifadelerinde bulundu.

 

Yalçın, fiyatlarının uygun olduğunu, krep tozunun ve çikolatanın da İtalya’dan özel olarak getirildiğini belirtti.

 

Ortaklardan Hatice Altaş ise, tüm Kürdistan halkının bunu tatmasını gerektiğini söyleyerek, şöyle devam etti:

 

“Onur Bey ile bu özel çikolatamızı, tüm Kürdistan halkı ve tüm Irak’la paylaşmak istiyoruz. Burada et döneri ve tavuk dönerine talep var ama bir de çikolata dönerinin olmasını istedik. Daha önce böyle bir şeyi hiç denememişlerdir. Gelip yemelerini ve tatmalarını istiyoruz.”

 

Çikolatayı tadan Sevim Encü, ilk kez çikolata dönerinden yediğini, tadının çok lezzetli olduğunu ifade etti.

 

Emir Kaya ise, “Daha önce hiç çikolatayı sevmiyordum gerçekten. Ama bunu yedikten sonra çikolatayı sevdim” diye konuştu.

 

Kentin en büyük alışveriş merkezi Family Mall’de açılan Italy Choco Kebab, lokanta konseptiyle dikkatleri üzerine çekiyor.

 

Kreple hazırlanan, fındık, fıstık, krem şanti ve diğer malzemelerin kullanıldığı çikolata döneri, ilk bakışta insanların dikkatini çekiyor.