ABD’de motosiklet tamircisi 1 milyon dolarlık aşı piyangosu kazandı

Haber Merkezi — ABD’nin başkenti Washington’da koronavirüse karşı aşılanma hızını artırmak amacıyla düzenlenen “1 milyon dolar” değerindeki aşı teşvik piyangosunu 23 yaşındaki bir motosiklet tamircisi kazandı.

Washington Valisi Jay Inslee, Cuma günü düzenlediği basın toplantısında, eyaletin güneydeki King County ilçesi sakini talihli gence büyük boy bir çek sundu.

Vali Jay Inslee Cey, burada yaptığı konuşmada, “Daha önce hiç bir kişiye 1 milyon dolarlık çek vermemiştim. Bu yeni bir deneyim ve bunu yaşadığım için mutluyum. Eminm ki şimdi Washington’da milyonlarca kişi 1 milyon dolarlık çek ödülü almanın hayalini kuruyor. Çünkü şu ana kadar 4 milyon kişi koronavirüs aşısı oldu” dedi.

KOMO TV'nin bildirdiğine göre, kimliği yalnızca Kameron M. olan genç, sürpriz bir telefon alana kadar da piyangodan haberi olmadığını söyledi.

Washington, ülkede aşılama hızını artırma umuduyla piyango ödülü veren birkaç eyaletten biri.

Bu hafta eyalette, valinin 16 yaş ve üzerindeki insanların yüzde 70'inin en az bir doz aşı yaptırması hedefine ulaşıldı.

Haziran ayı boyunca düzenlenen önceki dört ayrı çekilişte, 250.000 dolarlık nakit ödüller dağıtılmıştı.

Savunma Bakanlığı, gazilik kurumu ve Ulusal Muhafız olarak görev yapan personeller ve aile üyeleri için geçerli olacak olan ayrı aşı piyangosu için ise çekilişler önümüzdeki hafta başlayacak.