VİDEO/FOTO - Kadınlar ‘Kiraz Festivali’nde buluştu

17-06-2015
Adil Harmancî
Kadınlar ‘Kiraz Festivali’nde buluştu
Kadınlar ‘Kiraz Festivali’nde buluştu
Etiketler Kadın Kiraz
A+ A-

Tekirdağ (Rûdaw) – Türkiye’nin 14 ilinden gelen kadın kurumları Tekirdağ ilinde, Süleyman Paşa Belediyesi tarafından düzenlenen “Kiraz Festivali”ne katıldı.

 

Süleyman Paşa Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak yapılan “Uluslararası Kiraz Festivali’nin bu yıl 51’incisi düzenlendi.

 

Yunanistan, Romanya, Macaristan, Bulgaristan ve Almanya’dan da katılımcı ve sanatçıların yer aldığı festivale, Türkiye Ev Eksenli Çalışan Kadınlar Çözüm Ortakları Grubu’nun organizesi ile Van, Trabzon, Samsun, Ankara, İstanbul, Hatay, Adana, Diyarbakır, Urfa, Çanakkale, Dersim, Antalya, Kırşehir ve Muğla’dan ev eksenli çalışan kadın kurumları da ilk kez bir festivalde yer aldı.

 

Standların kurulduğu festivalde, folklor gösterileri yapıldı ve şiir dinletileri sunuldu. 

 

3 gün süren festivalle ilgili Rûdaw’a konuşan Türkiye Ev Eksenli Çalışan Kadınlar Çözüm Ortakları Grubu üyesi ve Yaka-Koop aktivisti Gülmay Gümüşhan, festivalin kendileri açısından oldukça verimli geçtiğini söyledi.

 

İlk gün atölye çalışması yaptıklarını belirten Gümüşhan, şu bilgileri verdi:

 

“İlk gün ev eksenli çalışan kadınlarla ilgili atölye çalışması yapıldı, bilgi ve deneyimler paylaşıldı. Sonraki günlerde standlar açıldı. Yöresel ürünler sergilendi. Herkes yöresinden getirdiği değerleri sergiledi. Mesela kilim, gümüş, karabiber, diğer kuru gıdalar, takılar…”

 

Festival alanında her kesimden insanın yer aldığını ve herkesin kendi kültürünü yansıtma imkânı bulduğunu ifade eden Gümüşhan, şöyle devam etti:

 

“Süleyman Paşa belediyesinin bu örnek çalışması barışa da bir hizmetti. Çünkü alanda her renkten insan vardı. Her kesimden. Herkes kendi ilinin adını taşıyan pankartıyla, folkloruyla, şarkısı ve ezgisiyle katılmıştı. Bana göre barış sürecine çok anlamlı bir katkıydı yapılan.”

 

Bölgedeki belediyelerin de bu tür festivaller düzenlemesini beklediklerini aktaran Gümüşhan, şunları kaydetti:

 

“Biz istiyoruz ki bizim belediyelerimiz de bu tür festivaller düzenlesinler. Biz zaten Van Büyükşehir belediyemiz başta olmak üzere Diyarbakır ve diğer belediyelerimizle, valiliklerimizle ya da Ticaret Odalarıyla da görüşerek bu kurumlarımızca düzenlenecek farklı festivallere katılım sağlayacağız. Böyle bir düşüncemiz de var.”
























Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli