4 yıldır elektriksiz yaşayan 80 yaşındaki kadın mum ve el feneriyle evini aydınlatıyor

Dersim (Rûdaw) – Dersim'de 80 yaşındaki Cemile Çelik'in evine yapı kullanım izni olmadığı için dört yıldır elektrik bağlanmıyor. Yaşlı kadın mum ve el feneri ile evini aydınlatıyor. Zor şartlar altında yaşamak zorunda kalan Çiçek, yetkililerden çözüm istiyor.

Dersim'de 80 yaşındaki Cemile Çelik, evine elektrik ve su aboneliği verilmediği için 4 yıldır evinde zor koşullar altında yaşıyor.

Yeni Mahalle Yunus Emre Caddesi’nde tek başına yaşayan Cemile Çelik, evinde 4 yıldır elektrik olmadığı için televizyon, buzdolabı ve diğer cihazları çalıştıramıyor. Elektrik olmadığı için defalarca evinde düşerek yaralanan Cemile Çelik, su ihtiyacını da komşulardan sağlamak zorunda kalıyor.

2020 yılında evinin inşaatını tamamlayarak burada yaşamaya başlayan Cemile Çelik, Yapı Kullanım İzni olmadığı için kendisine elektrik ve su aboneliği verilmedi.

Yaşlı ve hasta olduğu için ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan Çelik, el feneri ve mum ışığıyla evini aydınlatıyor.

"Geçici de olsa çözüm bulsunlar"

Çelik, "4 yıldan beri bu çatının altında elektriksiz, susuz yaşıyorum Yaşlıyım, 80 yaşındayım, her şeyi ellerimle yıkıyorum, suyum yok, elektriğim yok. Kaç kez karanlıktan ötürü düştüm ve dizim çatladı. Gezemiyorum, büyük sıkıntı ve borçlarla bu evi yaptım. Tek başıma bu evin içinde elektriksiz yaşıyorum. Yani geçici de olsa bir çare bulsunlar, bir yerden bana elektrik versinler. Buradaki bir çok ev benden sonra yapıldı onlara abonelik verildi bana neden verilmiyor" diye konuştu.