Ivana Trump'ın ölüm nedeni belli oldu

Haber Merkezi - New York City baş adli tabibi, ABD eski Başkanı Donald Trump'ın ilk eşi ve en büyük üç çocuğunun annesi olan Ivana Trump'ın kaza sonucu düşerek gövdesine aldığı künt yaralanmalardan dolayı hayatını kaybettiğini duyurdu.

Donald Trump, Ivana Trump'ın bir gün önce Manhattan'daki evinde 73 yaşında öldüğünü duyurmuş ancak ölüm nedeni veya şekli hakkında ayrıntı paylaşmamıştı.

Dün açıklama yapan, New York Adli Tıp Sözcüsü, Ivana Trump'ın evde merdivenlerden kazara düştüğü yönündeki haberleri doğruladı.

ABD'li sağlık yetkilileri, düşmeleri 65 yaş ve üstü insanlar için yaralanmaya bağlı ölümlerin önde gelen nedeni olarak görüyor. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine göre, 100.000 yaşlıdan yaklaşık 64'ü kaza sonucu düşmeden ölüyor.

Ivana Trump, 1949'da Zlin'de (Şimdiki Çek Cumhuriyeti) doğdu. 1977'de Donald Trump’la emlak kralıyken evlenmeden önce kayakçı, kayak eğitmeni ve modeldi.

1980'ler boyunca Manhattan’da kumarhaneleri ve otelleri yönetme konusunda Trump ile ortaklık yaptı. Ayrıca çocukları Donald Jr, Ivanka ve Eric'in annesiydi.

Perşembe öğleden sonra, Ivana Trump'ın Manhattan'ın Yukarı Doğu Yakası'ndaki evinden gelen bir aramayı araştıran acil müdahale ekipleri onu bilinçsiz halde buldu. Polis yaptığı açıklamada, kadının olay yerinde öldüğünü ve herhangi bir suça rastlanmadığını kaydetti.