Şırnaklı profesör memleketine rektör atandı

Erbil (Rûdaw) - Resmi Gazete'de Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre, 17 üniversiteye yeni rektör atandı. Şırnak Üniversitesi rektörlüğüne kendisi de Şırnaklı olan Prof. Dr. Abdurrahim Alkış getirildi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bugün Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, 17 üniversiteye yeni rektör atandı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan atama kararları ile; aralarında Şırnak, Maraş Sütçü İmam ve Malatya Turgut Özal üniversitelerinin de bulunduğu 17 üniversiteye atanan rektörlerin isimleri açıklandı.

Buna göre, Şırnak Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Abdurrahim Alkış getirildi.

Prof. Dr. Abdurrahim Alkış kimdir?

1 Ocak 1977 Şırnak Balveren Köyü (Gundikê Melê) doğumlu Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, 2001’de Marmara Üniversitesi’nden mezun oldu.

Yüksek lisansını ABD ve Ankara “Temel İslami Bilimler” üzerine yapan Alkış, 2009-2016 yıllarında Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Yardımcı doçent, 2016-2019 yıllarında Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’nde Doçent Doktor ve Dekan Yarımcısılığı, 2019- 2021 yılları arasında Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Profesör Doktor olarak görev yaptı.

Tasavvuf üzerine araştırmalar yapan Alkış, Kürtçe, Türkçe, Farsça, Arapça ve İngilizce biliyor.

Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, çok sayıda makale yazdı. Alkış’ın yazdığı kitaplar ise şunlar:

Aynu’l-kudat-ı Hemedanî’nin Hayatı, Eserleri ve Usûl-i Selase Hakkındaki Tasavvufî-Kelamî Görüşlerinin Tahlîli

Zübdetü’l-Hakaik Dini Hakikatlerin Esası

Füsusu’l Hikem En Eski Metnin Tıpkı Basımı ve Tahkikli Neşri (Litera Yayıncılık)

Melayê Ciziri'nin Divanında Tasavvufi Mazmunlar (Nûbihar Yayınevi)