Erbilli Ahmed ile Ankaralı Şeymanur nikah için ‘Sevgililier Günü’nü tercih etti

Ankara (Rûdaw) – Ankara’da yaklaşık bin 300 kişi, resmi nikah için 14 Şubat Sevgililer Günü’nü seçti. Evlilik gününü bu güne denk getirerek ölümsüzleştirmek isteyen bir diğer çift ise Erbilli Ahmed ile Ankaralı Şeymanur oldu.

Normal şartlarda günde ortalama 25 çiftin nikah kıydığı Ankara Yenimahalle Belediyesi’nde 14 Şubat Sevgililer Günü bereketi yaşandı. Resmi nikah için bu günü seçen 200 çift arasında Erbilli Ahmed Meriwan ile Şeymanur Pala çifti de vardı.

Rûdaw’a konuşan Ahmed Meriwan, Şeymanur ile aynı şirkette tanıştıp arkadaş olduklarını ve birlikteliklerini nikah masasında yeni bir hayatın başlangıcında dönüştürmeyi kararlaştırdıklarını söyledi.

Gelin Şeyma Pala da, “Ahmed’i büyük bir yükten kurtardım. Artık sevgililer gününde tek bir hediye alacak. Ayrıca yazın Erbil’e gitmek istiyorum” dedi.

Çiftin ailesi de böyle bir günde çocuklarının mürüvetini gördükleri için mutlu oldu.

Damadın babası Meriwan Jiyawok, “Böyle bir günde oğlum evlendiği için mutluyum. Türkiye’de Türk ve Kürt ayrımı yok. Gelinin ailesini tanıdık, çok iyi bir aile. Bugün vesilesiyle tüm sevgilileri kutluyoruz” diye konuştu.

Şeymanur’un babası Özdemir Pala da evlatlarının birbirlerini görüp sevdiğini, büyükler olarak kendilerine de yardımcı olma görevi düştüğünü söyledi.

Nüfus İdaresi Müdürü Hasan Yıldırım da, “Bugün özel bir gün, bu nedenle birçok çift bu günü evlilik için bu günü tercih ediyor. Biz de onların mutlu olmasını diliyoruz” dedi.