Kürtçe psikoloji dergisinin yeni sayısı çıktı

Erbil (Rûdaw) – Kürtçe yayımlanan “Psychology Kurdi” dergisinin beşinci sayısı okurları ile buluştu.

 

Derginin editör ve çalışanları, dört ayda bir çıkan bu kaynağın Kürtçe psikoloji bilgisi için önemli bir alt yapı olmasını istiyor.  

 

Diğer bir amaçları ise Kürt dilinin zenginliğini açığa çıkarmak ve psikolojiye Kürtçe bakmak.

 





İlk sayısında çocuk, savaş ve travma konusunu ele alan Psychology Kurdi, ikinci sayısında travma tedavisi, üçüncü sayısında yas ve yer konularını öne çıkardı.

 

Dördüncü sayısı dil ve eğitim pskilojisine ayırılan derginin yeni sayısında toplum psikolojisi işleniyor.  

 

Dergi çalışanların tümü gönüllü çalışıyor. Psikoloji hakkında Kurmaci ve Zazaca kaynak ve material yetersizliği yaşadıklarını belirten dergi ekibi psikoloji terimleri konusunda da zorlandıklarını dile getiriyor.

 



Rûdaw’a konuşan editör Abdulsettar Özmen, “İşimizi genişletmek, Kürdistan’ın diğer yerlerinden ve yur dışından psikoloji hakkında yazanları etrafımızda toplamak istiyoruz” dedi.

 

J&J Yayınevi tarafından çıkarılan derginin editörlüğünü Abdulsettar Özmen, Mehmet Ali Erol, Siyabend Aslan ve Kenan Örmek yapıyor.

 

Dergi şu ana kadar psikoloji uzmanları Prof. Dr. Jan İlhan Kızılhan, Prof. Dr. Philip Zimbardo, Prof. Dr. Vamik Volkan, Prof. Dr. Cem Kaptanoğlu, Prof. Dr. Melek Göregenli, Deham Ebdulfettah ve Doç. Alk. Murat Paker ile röportaj gerçekleştirerek Kürtçe yayımladı.