Elon Musk, Time tarafından yılın kişisi seçildi

Haber Merkezi - İngiliz haftalık dergisi Time, Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk'ı yılın kişisi seçti.

Otomotiv sektöründen uzay araştırmalarına geniş yelpazeye sahip şirketleriyle adından söz ettiren Elon Musk, 2021'de hem varlıkları ile birçok zengini geride bırakırken hem de teknoloji alanında imza attığı yeniliklerle dikkat çekti.

Tesla ve Space X'in ünlü CEO'su, bu özellikleri ile İngiliz haftalık dergisi Time tarafından yılın kişisi seçilerek son sayısındaki kapağa konuldu.

Time Genel Yayın Yönetmeni Edward Felsenthal, canlı yayında yaptığı konuşmada, 297 milyar dolarlık serveti olan Musk için "Dünyadaki yaşamı ve muhtemelen dünya dışındaki yaşamı da yeniden şekillendiriyor." dedi.

Felsenthal, "Son 12 ay boyunca onun yaptığı atılımlar dolayısıyla gündemden hiç düşmediğini fark ettik.” diye konuştu.

2002 yılında Güney Afrikalı girişimci tarafından kurulan SpaceX, eylül ayında çocukluk kanserinden kurtulan bir kişinin de dahil olduğu tamamen sivil bir ekiple ilk uzay görevini tamamlayarak tarih yazdı.

SpaceX, birçok kişinin "milyarder uzay yarışı" olarak adlandırdığı yarışa katılmanın ötesinde nisan ayında NASA'nın yeni nesil Ay'a iniş aracını inşa etmek için seçildi.

Musk'ın firması, 3 milyar dolarlık sözleşme ile Jeff Bezos’un şirketi Blue Origin de dahil olmak üzere diğer iki adayı geride bıraktı.

50 yaşındaki Musk’ın diğer şirketi Tesla ise  gelecek yıl "Tesla Bot" olarak adlandırılan yapay zekaya sahip insansı bir robot geliştirerek teknolojide ilerleme kaydetmeye devam edeceğini duyurdu.

Felsenthal, "Beğensek de beğenmesek de, hayatımızın büyük bir kısmının, bu inanılmaz eşitsizlik anında bile, bu çok zengin teknoloji liderleri tarafından şekillendirildiği bu yeni yaldızlı çağdayız” dedi.