Efrinli bir Kürt Almanya'ya gittikten 7 ay sonra kendi işini kurdu

Erbil (Rûdaw) – Efrinli bir Kürt, Almanya'ya gittikten 7 ay sonra kendi işini kurdu.

Efrinli Ferid Hüseyin, Almanya'ya gittikten sadece 7 ay sonra reklam şirketi ve matbaa kurdu. Hüseyin böylece devletin düzenli olarak ödediği “Sosyal destek” ödeneği ile yetinmek istemediğini göstermiş oldu.

Yaklaşık 20 yıldır reklam işinde çalışan Ferid Hüseyin, Rûdaw TV’de yayınlanan “Diyaspora” programında Hemin Abdullah’a konuştu.

Hüseyin "Başlangıçta bu işe tek başıma başladım ve çok zordu, dil (Almanca) bilmiyordum” dedi.

Ferid Hüseyin yaklaşık 8 yıldır Almanya'da bulunduğunu ve Almanya'ya gelir gelmez kendi işini kurmayı düşündüğünü söyledi.

20 yıldır yaptığı reklamcılığın en iyi bildiği iş olduğunu belirten Hüseyin eşi ile birlikte dil kursundan sonra, 7 ay içerisinde kendi işlerini kurduklarını belirtti.

Başlangıçta personeli olmadığını, şirketin çok sayıdaki işini bizzat kendisinin üstlenmek zorunda kaldığını ifade eden Hüseyin, şirketin adını da “Zagros” koyduklarını belirtti.

Hüseyin neden Zagros ismini tercih ettiğini de şöyle ifade etti:

“Kürtlerin başı ne zaman derde girse ne zaman dara düşseler Zagros Dağları’na sığınırlar. Ben de öyle hissettim. Eğer kendimize Zagros adına koyarsak güçlü hissedeceğimizi düşündük ve ismimizi bu şekilde koyduk.”