İnsan kaç muz yerse ölür?

14-09-2015
Rûdaw
Etiketler Muz İnsülin Potasyum
A+ A-

Haber Merkeziİngiliz oyuncu Karl Pilkington, 7 muz yemenin ölüme neden olacağını iddia etti.

 

Pilkington, komedyenler Ricky Gervais ve Stephen Merchant ile bir sohbetinde, "Muzdan bahsetmeden önce... Altıdan fazla muz yemek insanı öldürür. Bu bir gerçek; potasyum seviyesi tehlikeli miktarda yüksek. Bir meyve tabağında altı muz gördüm. Neden altı muz vardı biliyor musunuz? Çünkü yedi tehlikeli olabilir" dedi.

 

Londra'daki St George's Hastanesi'nden diyetisyen Catherine Collins ise, konu hakkında şunları ifade etti:

 

"Aslında potasyum hayatta kalabilmek için son derece önemli. Potasyumu hücrelerin gerektiği gibi çalışmasını sağlayacak elektrik yükünü üretmek için kullanıyoruz. Kalp atışında düzene, pankreastan insülin salımına yardımcı olur ve kan basıncını kontrol altında tutar."

 

Collins, diğer taraftan vücuttaki potasyum seviyesi çok düşükse ya da çok yüksekse, kalp atışlarının düzensizleşebileceğini, mide ağrısı, mide bulantısı ve ishal ortaya çıkabileceğini söyledi.

 

Ancak Collins, "Sağlıklı insanlar için muzun aşırı dozu olamaz. Kalbinizin durmasına neden olacak kadar potasyum için belki de 400 muz yemeniz gerekecektir. Bu yüzden muz tehlikeli değildir. Aksine çok çok yararlıdır" diyor.

 

Yetişkinlerin günde 3.500 mg potasyum alması gerekiyor. Ortalama bir muz 125 gram. Her bir muz 450 mg potasyum içeriyor.

 

Bu da sağlıklı bir insanın tavsiye edilen potasyum seviyesi için en az 7,5 muz yiyebileceği anlamına geliyor. (Kaynak: BBC)

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli