Nusret Gökçe: Harvard mezunuyum

13-05-2021
Etiketler Nusret Gökçe Saltbae Kasap
A+ A-

Haber Merkezi – Saltbae hareketiyle tüm dünyada fenomen haline gelen Nusret Gökçe, yanında çalıştığı kasapların kendi alanının “Harvard” hocaları olduğunu belriterek, "Harvard mezunuyum" dedi.

Kürt işletmeci Nusret Gökçe, Hürriyet'e verdiği röportajda marka yaratma sürecinden bahsetti.

13 yaşında iş hayatına atıldığını söyleyen Gökçe, "Gözümü açtığımdan beri çalışıyorum. İlk işime ilkokula giderken hafta sonları semt pazarında su satarak başladım. Hafta içinde de ayakkabı boyuyordum. 13 yaşıma geldiğimde de kasap çırağı olarak başladım" diye konuştu.

"Ben Harvard mezunuyum" diyen Nusret Gökçe, olayın iç yüzünü de şu şekilde anlattı:

"Bostancı Kasaplar Çarşısı'nda yetiştim. Kasaplar Çarşısı, bu işin Harvard'ı sayılır. Orada iş kültürünü, çalışma disiplinini, insan tanımayı ve müşteri ilişkilerini öğrendik. Biz müşteriyi hiç konuşmasa bile ayakkabısından, kol saatinden tanırdık. Bostancı Çarşı Business School mezunuyuz da diyebiliriz. Bizim yaşadıklarımızı, bizim gördüklerimizi bugün Harvard'da ders olarak öğretiyorlar."

Markasını yaratma sürecinden söz eden Nusret, “Bizim ikinci şube, Ankara şubesiydi. Ankara şubem açıldığı günden itibaren her gün akşam servisini Ankara'da geçirip son uçakla İstanbul'a dönüyordum. Sabah erken et seçip, öğle servisini İstanbul Etiler'de geçiriyor, saat 16.00 uçağıyla Ankara'ya gidiyordum. Akşam 19.00'da tekrar Ankara'da servise çıkıyordum. Akşam son uçakla da tekrar İstanbul'a dönüyordum. Bu durum Dubai şubesi açılana kadar 1,5 yıl sürdü. Dubai açıldıktan sonra her çarşamba gecesi son uçakla Dubai'ye gidip pazar gecesi İstanbul'a dönüyordum. 3 yıl boyunca Dubai-İstanbul trafiği devam etti. Bu işin başlarında gece restoranda sandalyenin üzerinde çok uyumuşluğum var” diye belirtti.

Rûdaw Ankara Temsilcisi Şevket Herki, 2017 yılında, Nusret’in köyü olan Erzurum’un Şenkaya ilçesi Bêrdikê (Paşalı) Köyü’nde yakınlarıyla görüşerek, “Meşhur Nusret Kürt çıktı!” başlıklı bir haber yapmıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Kadir İnanır / Arşiv

Kadir İnanır yeniden yoğun bakıma alındı

Kadir İnanır, Mart ayında beynine 3. kez pıhtı atması sonucu hastaneye kaldırılmış ve tedavi olmaya başlamıştı. İnanır'ın bir süre önce fizik tedavi gördüğü açıklanmıştı.