Ankara’da Aşure etkinliği

12-09-2019
Şevket Herki
Ankara
Ankara
Etiketler Ankara Aşure Merasimi Muharrem lokması
A+ A-

Ankara (Rûdaw) – Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Alevi-Bektaşi derneklerinin de katılımı ile Aşure etkinliği düzenlendi. Etkinliğe katılanlara aşure lokması dağıtıldı.

Muharrem Ayı dolayısıyla CHP’li Ankara Büyükşehir Belediyesi, Aşure etkinliği düzenledi. Etkinliğe CHP’li yetkililerin yanı sıra Alevi-Bektaşi dernekleri üyeleri de katıldı.

Rûdaw’a konuşan CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener, “Muharrem oruçları bitti, şimdi Muharrem ayı için Aşure etkinliğimiz var. Büyükşehir Belediyemizle Karaşaran derneklerimizin ortaklaşa düzenlediği bu etkinliği görüyorsunuz. Vatandaşlarımızın yoğun ilgisi var” dedi.

Özellikle Aleviler için önem taşıyan geleneksel Aşure etkinliğinde 12 bin kişiye aşure dağıtıldı.  

Karaşaran Derneği Başkanı Mehmet Kaytanbıyık ise, “Ankara’da böyle etkinliklerin yapılması güzel bir olay. Toplum duyarlı. Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Karaşaran Derneği olarak kendi katkılarımızla bu etkinliği yaptık” diye konuştu.

Aşure lokması hazırlayan usta Murat Yalçın da 12 bin kişi için hazıladıkları aşure için 2 ton malzeme kullandıklarını söyledi.

Etkinliğe katılanlar aşure lokması tatmadan dua etti. Etkinliğe katılan Nezir Dağtekin, “Allah hep böyle günler nasip etsin. Güzel bir gün. Allah ülkemizi ve birliğimizi korusun” dedi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli