Aileleri evlenmelerine izin vermeyince birlikte zehir içtiler

Haber Merkezi - Pakistan'da Adnan ve Mukaddes adlı aşık gençler, ailelerinin evlenmelerine karşı çıması üzerine birlikte zehir içip hayatlarına son verdi.

Pakistan’da basın, ülkenin “Romeo ve Juliet”i olan Adnan ve Mukaddes isimli gençlerin zehir içerek hayatlarına son vermesini tartışıyor.

Basında yer alan haberlere göre, aileleri uzun süredir bir birini seven Adnan ve Mukaddes’in evlenmesine karşı çıktı.

Ailesi Mukaddes’i başka birine vermek isteyince, genç kız ve sevgilisi Adnan, zehir içip el ele tutuşarak hayatlarına son verdi.

Polis genç çifti 7 Kasım günü zehirli bir madde yuttuktan sonra sağlık durumlarının kritik olduğu bir anda buldu. Ancak hastaneye kaldırılan gençler kurtarılamadı.

Bu ilk değil

Pakistan medyasına göre, 2016 yılında da benzer bir olay Sargodha kasabasında yaşandı. Aileleri tarafından evlilikleri reddedilen genç bir çift zehir içerek intihar etmişti.

Daha sonra 2017'de, bir birini seven genç bir çift, Gujranwala şehrinde hareket halindeki bir trenin önüne atlayarak hayatına son verdi.

İslamabad’da yaşayan psikiyatrist Abdul Wahab Yousafzai'ye göre, Adnan ve Mukaddes’in hikayesine benzeyen çok sayıda hikaye var.

Ancak Yousafzaii, bu hikayelerin sansasyonel bir şekilde haberlerle birleştiğinde gençleri etkileyebileceğini söyledi.

Pakistan’da artan intihar vakaları, Covid-19 pandemisinin başlangıcından bu yana, uzun süreli karantinalar, artan işsizlik ve finansal zorluklarla bağlantılandırılıyor.

Pakistan İnsan Hakları Komisyonu, 2020'de bin 86'sı erkek ve 649'u kadın olmak üzere bin 735 intihar vakası belgeledi.

Geleneksel Pakistan kültüründe, aileler sınıf, etnik köken, din ve sosyo-ekonomik statü gibi faktörlere dayalı olarak evlendiriliyor. Bu nedenle görücü usulü evlilikler ülkede oldukça yaygın.