Vücudu harita gibi

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Bölgesi’nde dövme adeta salgına dönüşürken, Erbilli aktris Hawjin Şazade, şimdiye kadar 18 dövme yaptırdığını ve bu sayıyı 40’a çıkarmayı düşündüğünü söyledi.

 

Rûdaw’a Rojhılatlı (İran Kürdistanı) Seyran Ahmed, kalbinin üzerine Başkan Mesud Barzani’nin adını dövmeyle yazdırdığını belirtti.

 

Milli şarkılarla tanınan Fahir Heriri ise koluna “Mesud Barzani” dövmesini yaptırdığını söyledi.

 

Şarkıcı Goran Salih ise, koluna 3 Japonca harf yazdırdığını ifade ederek, “Her zaman yanımda olmalarını istediğimi eşim Perwaz ve kızım Gona’nın isimlerinin yanısıra kendi admın baş harflerini yazdırdım” dedi.

 



Rûdaw’a konuşan Erbilli aktris Hawjin Şazade, şimdiye kadar 18 dövme yaptırdığını söyledi.

 

Hawjin Şazade, bir Kürt kızı olarak dövme konusunda bir rekora imza atmak istediğini dile getirerek, “Dövme yaptırmak benim favorim. Vücudumdaki dövme sayısını 40’a çıkarmayı düşünüyorum” dedi.

 

Hawjin, Kürt kızların dövmeye büyük ilgi gördüğünü ancak toplumsal kaygılardan ötürü bu konuda rahat davranamadığını dile getirdi.

 

2013’te Kürdistan Güzeli seçilen ve şimdi İsveç’te pilotluk eğitim alan Şene Ako, mesleğinin dövmeye müsaade etmediğini, bu yüzden yaptırmadığını ifade etti.

 



Rûdaw’a konuşan Erbil’de ikamet eden ve bir çok şarkıcıya dövme yaptran genç, 12 yıl yaşadığı Holanda’da dövme sanatını öğrendiğini söyledi.

 

7 yıldır dövmecilik yapan ve isminin açıklanmasını istemeyen genç, Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsat almadığını dile getirdi.

 

Dövmeci, siyasetçiler de dahil hemen her meslek grubundan kişilerin dövme yaptırdığını belirtti.

 



Dövme fiyatlarına ilişkin ise genç, “100 dolar ile 2 bin 200 dolar arasında değişiyor” rakamlarını verdi.