Özbek kardeşler tandır ekmeği ile müşteri çekiyor

Moskova (Rûdaw) – Rusya’nın başkenti Moskova’da, 2 Özbek kardeş vardiyalı çalışarak 24 saat boyunca müşterilerine tandır ekmek ve börek yapıyor. Ramazan ve koronavirüsü salgını nedeniyle uygulanan yasaklar da işlerinin iki katına çıkmasına neden olmuş durumda.

Moskova’da yeni tip koronavirüsü salgını nedeniyle uygulanan yasaklar Mayıs ayının sonuna kadar devam edecek.  

Kentteki bir fırında çalışan iki Özbek kardeş de 24 saat boyunca müşterilerine hizmet veriyor.

Kardeşlerden Enver’in aslı işi profesyonel ahşçılık. Daha önce hiç işsiz kalmadığını belirten Enver, salgın nedeniyle restoranların kapatılmasıyla işsiz kaldığını belirtiyor.

Kardeşi ile tandırda Özbek ekmeği ve börek yapan Enver, “Yaptığımız ekmek burada çok ünlü, Mahalle halkı da beğeniyor. Bu nedenle 24 saat boyunca durmadan çalışıyoruz. Tandırımız sürekli sıcak, müşteri çok, bzen sıraya giriyorlar” dedi.

Özbek kardeşler, ekmek ve böreğin yanı sıra türlü tatlılar da pişiriyor. Her iki kardeş de karantina ve yasaklar bitena kadar işlerini idame ettirmek istediklerini belirtiyor.

Kardeşlerden Şerefeddin de, “Günde ortalama 400-450 Özbek ekmeği ile 50 somun pişiriyoruz. Halk daha çok Özbek ekmeği istiyor. Daha önce bu mahallede tandır yoktu, bizden sonra şimdi yeni bir tane daha açılmış. Şükür işimiz iyi. Ramazan olduğu için insanlar akşam evinden çıkıp biraz dolaşmak istiyor. Gelip bizden ekmek ve börek alıyor” dedi.

Rusya’da Covid-19 vaka sayısı 220 bini geçti. Hergün 10 binden fazla yeni vaka tespit ediliyor.  

Covid-19 vaka sayısında ABD ve İspanya'nın ardından üçüncü sıraya yerleşen Rusya’da yönetim, önümüzdeki dönemde aşama aşama hayatı normalleştirmeyi düşünüyor.