Nepal’in turizm adresi dünyanın en yüksek 2. Bungee Jumping köprüsü

Erbil (Rûdaw) – Nepal'deki Bhote Koshi vadisinde Dünyanın en yüksek 2. Bungee Jumping alanı ülkeye neredeyse yıllık bir milyon dolar gelir sağlıyor.

Rûdaw Medya Grubu muhabiri ve program sunucusu Roj Ali Zala yeni belgesel çekimleri için gittiği Nepal'de adrenalin tutkunlarının tercih ettiği Bungee Jumping atlayışını gerçekleştirdi.

Dünyanın en yüksek asma köprülerinden birinin bulunduğu Bhote Koshi vadisine giden Roj Ali Zala 270 metre yüksekliğindeki köprüden atladı.

Nepal’deki Bungee Jumping köprüsü 520 metre uzunluğunda aynı zamanda 270 metre yükseklikte bir nehir üzerinde inşa edilmiştir.

Roj Ali Zala’nın aktardığına göre her günlük 20 ila 30 kişi bu köprüden atlıyor.

Rûdaw’a konuşan Kanadalı Turist Ben Arad, “Buharadaydım ve birisinin atlanacak bir köprü olduğunu söylediğini duydum. Bir motosiklete binip buraya geldik ve bu deneyimi yaşadık. Çok eğlenceliydi, dünyadaki ikinci en yüksek köprü” dedi.

Her yıl birçok turist köprüyü ve burada atlayanları izlemek için buraya geliyor. Başkalarının buradan atlamasından elde edilen gelir yıllık yaklaşık 1 milyon doları buluyor.

Nepal gibi düşük gelirli bir ülke, doğal bir vadiyi ve birkaç ipi çok iyi bir turizm geliri kaynağı haline getirmeyi başardı.