Şanslı çift mutfağın altında 264 altın buldu

Haber Merkezi - İngiltere'de yeni aldıkları evin mutfağında tadilat yapmak isteyen aile, döşemeleri kaldırarak kazı yaptı. Döşemenin hemen altında 17 ve 18'inci yüzyıldan kalma küpten çıkan 264 altın müzayedede satılırken çifte tam 754 bin sterlin kazandırdı.

İngiltere’nin Yorkshire kentinde yaşayan bir aile yeni taşındıkları evin mutfağında tadilat yapmak isterken bir anda zengin oldu.

İngiliz Daily Mail gazetesinin aktardığına göre, aile, 18'inci yüzyıldan kalma müstakil evlerini yenilemek için mutfak bölümüne geldiğinde zeminde elektrik kablosu olduğunu düşündükleri kısmı kaldırdı. Burada toprak bir kap gören çift, şaşkınlığa uğrarken ağzını açtıklarında ise gözlerine inanamadı.

Ailenin toprak kabın içinde bulduğu 264 adet altının 1610'dan 1727'ye tarihlenen I. James, I. Charles ve I. George'ın saltanatına kadar uzanan altın sikkeler olduğu belirlendi. Aile altınları bulduğu gibi bir müzayedeciye başvurarak altınları satmak istedi.

Altınlar üzerinde yapılan araştırmada, bunların Hull bölgesinde yaşayan zengin bir aile olan Fernley-Maisters’e ait olduğu ortaya çıktı. Maister ailesi, demir cevheri, kereste ve kömür ithalatçısı ve ihracatçısı olan tüccar bir aile olarak biliyor...

Altınlar, Joseph Fernley ve karısı Sarah Maister'in yaşamı boyunca topladıkları hazineleriydi. Fernley 1725'te öldü ve dul eşi, 1745'te 80 yaşında ölene kadar hayatının geri kalanında Ellerby'de kaldı.

Sarah ve Joseph Fernley'nin hikayesini ve 292 yıllık hazinelerinin bir parçasına sahip olma ayrıcalığını paylaşmak için dünyanın dört bir yanından alıcılar müzayedeye akın etti.

Müzayedeci Gregory Edmund, "Satış birçok yönden benzersizdi. Paraların hikayesi, keşif yöntemi onları açık artırmada satın alanlar için nadir bir fırsattı. Bulanlar anonim kalmak istediklerini belirttiler ve sonuçtan kesinlikle şaşkına döndüler. Bu bulgu, İngiltere'de arkeolojik kayıtların en büyüklerinden biri olarak tarihe geçti” dedi.

264 altın müzayedede 754 bin sterline satıldı.