Güzellik uzmanı Şiniyar: Makyaj ve estetik, gülümsemenin yerini tutamaz

10-09-2014
Rûdaw
Etiketler şiniyar makyaj güzellik
A+ A-

Rûdaw- Bir ara bir grup kız Youtube aracılığıyla güzellik ve moda tasarımcısı bir Kürt kızından bahsediyordu.

 

Şiniyar Muhammed, Youtube aracılığıyla Kürtçe danışmanlık yapan ilk Kürt kızı. Avrupa’da yaşayan Şiniyar’ın tecrübelerinden her gün yüzlerce genç kız faydalanıyor. Sadece Facebook’ta 20 binden fazla takipçisi var ve her gün bu sayı artıyor.

 

Şiniyar, Kürt kızları için farklı bir kapı açmış ve cilt için en yeni ve uygun makyaj stilini kullanıyor. Kürt kızları kadar Avrupalı kızlar da onun tecrübesinden yararlanıyor.

 

Şiniyar Muhammed işiyle ilgili Rûdaw’a konuştu...

 

Bu işe başlamaya nasıl karar verdiniz?

 

Youtube aracılığıyla, “makyaj nasıl yapılır” konusuyla ilgili Kürtçe videolar paylaşıyorum. Bu şekilde bir sürü takipçi kazandım. Kürdistan’a dönüp Kürt kızlarına makyaj nasıl yapılır, öğretmek istiyorum. Estetiği hem meslek, hem de bir hobi olarak görüyorum.

 

Tek başınıza mı bu işi yapıyorsunuz yoksa yardımcılarınız var mı?

 

İlk başta evde bana çok yardım ettiler. Şimdi de eşim yardım ediyor. Uzun bir süredir bu işi yapıyorum ve hep bilimsel çalışıyorum. Yaptığım işi, internet aracılığıyla  paylaşıyorum ki Kürt kızları bundan yararlansın.

 

Kürdistan’a dönüp orada çalışmayı düşünüyor musunuz?

 

Kürdistan’a dönmeyi çok istiyorum ama bazen sadece ziyaret amaçlı geliyorum. Ancak Kürdistan’da çalışmak beni mutlu eder. Fakat internet üzerinden herkese faydalı olmaya çalışıyorum.

 

Bir güzellik uzmanı olarak, sizce güzelliğin sırrı nerede?

 

Bana göre her insanın güzelliğinin yansıması, gülümsemektir. Bunu hiçbir makyaja değişmem. Burnu küçültüp, gözü büyültebilir, dudakları kalınlaştırabilirsin ama bunlar gülümsemenin yerini tutamaz.

 

Sizce Kürt kızları güzel mi?

 

Kürt kızlarının güzelliğiyle gurur duyuyorum. Onların da güzelliklerinden mutlu ve gururlu olması lazım. Bununla beraber, başka kişilere özenmemelerini tavsiye ediyorum çünkü onların bambaşka bir güzelliği var. 



Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli