Kürt kick boks sporcusu Almanya’da ses getirdi

10-08-2024
Rûdaw
18 yaşındaki Aras Serdar Sindi, 8 yıldır Almanya'da yaşıyor. Sindi Rûdaw TV’de yayınlanan, Hemin Abdullah’ın sunduğu “Diaspora” programına konuk oldu. / Rûdaw
18 yaşındaki Aras Serdar Sindi, 8 yıldır Almanya'da yaşıyor. Sindi Rûdaw TV’de yayınlanan, Hemin Abdullah’ın sunduğu “Diaspora” programına konuk oldu. / Rûdaw
Etiketler Kürt Kick boks sporcusu Aras Sedar Sindi Diaspora
A+ A-

Düsseldorf (Rûdaw) – Kürt kick boks sporcusu Aras Serdar Sindi Almanya’da önemli başarılar elde ediyor.

18 yaşındaki Aras Serdar Sindi, 8 yıldır Almanya'da yaşıyor. Sindi Rûdaw TV’de yayınlanan, Hemin Abdullah’ın sunduğu “Diaspora” programına konuk oldu.

Kick boksa nasıl başladığını anlatan Sindi, “8 yaşındayken babam beni karate öğrenmeye götürdü. İki yıl karate eğitimi aldım ve çok iyi öğrendim” dedi.

Aras Serdar Sindi, “Almanya'ya gelip Düsseldorf'a yerleştikten sonra öğretmenim Sankovic'in gözetiminde 70 kiloda kick boks öğrenmeye başladım” diye konuştu.

"Tek darbeyle zorladım"

İlk başarısını ve birinciliğe nasıl ulaştığını anlatan Aras Serdar Sindi, "Bir ay önce Hollandalı bir oyuncuyla zorlu bir müsabakaya çıktım. Çok güçlü bir oyuncuydu ama yeteneklerime güveniyordum. Bütün ailem oradaydı. Onu tek vuruşla indirdim. Bir müsabakada ilk kez birinci olmak benim için olduğu kadar ailem için de çok güzel bir şeydi” dedi.

Aras Serdar Sindi, kick boksa devam etmek ve tüm yarışmalara katılarak şampiyon olmak istediğini belirtti.

Yarışmalarda sürekli Şivan Perwer'in şarkılarını dinleyen Aras Serdar Sindi, "Kick boks maçında Şivan Perwer'in şarkıları bana enerji veriyor" ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli