HAKKARİ- Cilo Festivali başladı

10-08-2024
Etiketler Cilo Festivali Hakkari Yüksekova Ali Yerlikaya
A+ A-

Haber Merkezi – Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 4 bin 135 rakıma sahip Cilo Dağları ve Sat Buzul Gölleri Milli Parkı'nda, bu yıl 6'ncı kez düzenlenen Cilo Festivali'nin (Cilo Fest), ilk gününde trekking, yamaç paraşütü, yüzme ve dağ bisikleti etkinlikleri yapıldı.

Hakkari'de 4 bin 135 rakımlı Cilo Dağları ve 3 bin 400 rakımlı Sat Buzul Gölleri'nde düzenlenen Cilo Festivali başladı.

Hakkari Valiliği'nin organize ettiği, Yüksekova Kaymakamlığı ile çeşitli kurumların da destek verdiği Cilo Festvali'ne, Hakkari'nin yanı sıra birçok ilden katılımlar odu.

Bugün başlayıp, yarın sona erecek festival kapsamında katılımcılar, dün geceden itibaren çadırlarda kamp yapmaya başladı.

Kadınların da aralarında olduğu dağcı ve doğaseverler, göl kıyısında kahvaltı yapıp, kanolar ile gösteri sundu. Trekking, yamaç paraşütü, yüzme ve dağ bisikleti gibi etkinliklerde doğaseverler, Sat Buzul Gölleri önünde fotoğraf çektirdi.

Yerlikaya halay çekti

Festivale Türkiye İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da katılarak halay çekti.

Kürt sanatçılar ve müzisyenler yer almadı

Öte yandan festivalin programında Şiyar Yaşar dışında Kürt sanatçı ve müzisyenler yer almadı, Aydilge, Buray, Emre Aydın gibi şarkıcılar konser düzenleyecek.

Yüksekova ilçe merkezine 50, kent merkezinden 140 kilometre uzaklıktaki Sat Buzul Gölleri Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Resmi Gazete’de yayımlanan kararı kapsamında da 22 Eylül 2020'de milli park ilan edilmişti.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli