Rojavalı öğrenci Suriye birincisi oldu

10-08-2020
Rengin Şero
Sidra Ahmed
Sidra Ahmed
Etiketler Rojava Suriye Sidra Ahmed Öğrenci Sınav
A+ A-

Heseki (Rûdaw) – Rojava’nın Heseki kentinde yaşayan Kürt öğrenci Sidra Ahmed, Suriye genelinde gerçekleştirilen lise sınavlarında 310 tam puan alan 10 öğrenciden biri olmayı başardı.

Suriye genelinde gerçekleştirilen lise sertifika sınavlarında Rojava’nın Cezire bölgesinden 10 öğrenci 310 tam paun alarak ülke birincisi oldu.

Heseki’den Sidra Ahmed ile Kamışo’dan Muhammed Ali Nihad da 310 paun alarak birinciliğe ortak oldu.

Rûdaw’a konuşan 9’uncu sınıf öğrencisi Sidra Ahmed, “Çok iyi çalıştım. Her saatte bir sadece 5 dakika dinlendim. İyi sonuç alacağıma inanıyordum” dedi.

İyi bir öğrenci olarak okulu bitirmek istediğini belirten Ahmed, “Okuyup iyi bir cerrah olmak ve hasta dedemi iyileştirmek istiyorum” diye konuştu.

Evin 4 kız çocuğundan biri olan Sidra’nın başarısı başından beri kendisine destek olan ailesini de memnun etti.

Genç öğrencinin annesi Hada Osman da kızının başarısı için ona uygun ortam oluşturmayı başardıklarını belirterek, “Bu başarı onun emeği, biz sadece ona ortam oluşturduk. Bu gururu tüm annelerin de yaşamasını istiyorum” dedi.

Ninesi Bedia Beşir, torununun başarısı ile kendilerine ikinci bir bayram sevinci yaşattığını söyledi.

Cezire bölgesinde sınava giren 13 bin 780 öğrenciden 9 bin 604’ü sınavlarda başarı ile çıkarak yüksek okula gitme hakkı kazandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Kadir İnanır / Arşiv

Kadir İnanır yeniden yoğun bakıma alındı

Kadir İnanır, Mart ayında beynine 3. kez pıhtı atması sonucu hastaneye kaldırılmış ve tedavi olmaya başlamıştı. İnanır'ın bir süre önce fizik tedavi gördüğü açıklanmıştı.