Polis ‘sesin kötü’ diye tutuklayıp şarkı söylemesini yasakladı

Haber Merkezi - Bangladeş'in tanınan sosyal medya fenomeni şarkıcı Hero Alom, polis tarafından “kötü performans sergilediği” gerekçesi ile gözaltına alındı. Polis Alom’a şarkı söylemeyi de yasakladı.

İnternette geniş bir takipçi kitlesine sahip olan Bangladeşli şarkıcı ve internet fenomeni Hero Alom, şafak vakti evine baskın düzenleyen polis tarafından sürüklenerek götürüldü.

Şarkıcıdan “kötü sesi ile söylediği şarkılara son vermesi” istenmesi ise sosyal medyada büyük tepki topladı.

Malaymail.com'un haberine göre , Hero Alom (kendisi deyimiyle) “benzersiz” müzik tarzı ve cezbedici sıcak videoları ile Facebook'ta 2 milyon, YouTube'da ise yaklaşık 1,5 milyon takipçi topladı.

Şarkıcının, arka planda bir devenin üstüne binip kum üzerinde geleneksel Arap kıyafeti içinde göründüğü “Arapça Şarkısı” 17 milyon defa görüntülendi. Ancak, Bangladeş’in sevilen iki ulusal hazinesi olan Nobel ödüllü Rabindranath Tagore ve Bangladeşli ulusal şair Kazi Nazrul Islam'ın klasik karşılarını seslendirmesi büyük eleştiri aldı.

Alom, AFP'ye verdiği demeçte, polis tarafından gözaltına alındıktan sonra "psikolojik işkence" gördüğünü söyledi.

Polisin kendisinden “klasik şarkılar söylemeyi bırakmasını” istediğini belirten fenomen, bir de "özür" sözleşmesi imzalatıldığını, ayrıca kendisine, “şarkıcı olamayacak kadar çirkinsin” dediklerini aktardı.

Hero Alom, “Polis beni sabah 06:00'da aldı ve 8 saat orada tuttu. Rabindra ve Nazrul'un şarkısını neden söylediğimi sordular" dedi.

Hero Alom kimdir?

20 Ocak 1985'te Bangladeş’in Bogra bölgesinde doğan Hero Alom’ın tam adı Ashraful Alom Saeed.

Hero Alom, söylediği şarkılar ve internette yayınladığı içeriklerin ardından 2021'de Bangladeş'te en çok aranan isim oldu.

Facebook ve Youtube'da çok sayıda takipçisi olan Alom, ünlü şarkıların içeriğini kendisine göre yorumlayarak video kliplerini oluşturuyor.