Nag Panchami Festivali başladı: 10 gün boyunca yılana tapılacak

09-07-2023
Etiketler Nag Panchami Festivali Hindistan Yılana Tapma
A+ A-

Haber Merkezi - 200 yıllık bir Hint geleneği olan Nag Panchami Festivali, Hindistan’ın Samastipur şehrinde kutlandı. Festival için binlerce yılan toplandı.

Nag Panchami Festivali; Nepal, Hindistan ve diğer ülkelerde Hindular tarafından kutlanıyor.

10 gün boyunca yılana tapan Hintliler, daha sonra yılanları vahşi doğaya salıyorlar. Festival, her yıl Muson yağmurlarının yağdığı yaz dönemine denk geliyor.

Şeytanın kötülüklerinden kaçınmak için erkeklerin başlarının çevrelerinde dolaştırdıkları yılanlar, hem Hindu dininde hem de Hint mitolojisinde de önemli bir yere sahip.

Festivalin her yıl gerçekleştirilmesi ise şu efsaneye dayanıyor:

“Bir çiftçi tarlayı sürdüğü sırada bir yılanı öldürüyor. Öldürülen yılanın annesi ise daha sonra bu çiftçiyi ve ailedeki küçük kız dışında herkesi öldürüyor. Küçük kızın bağlılığı ve dua etmesiyle çiftçinin tüm ailesi tekrardan canlanıyor ve o günden sonra her sene Nag Panchami Günü kutlanmaya başlanıyor ve yılanlar bir daha hiç kimseyi ısırmıyor.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Kadir İnanır / Arşiv

Kadir İnanır yeniden yoğun bakıma alındı

Kadir İnanır, Mart ayında beynine 3. kez pıhtı atması sonucu hastaneye kaldırılmış ve tedavi olmaya başlamıştı. İnanır'ın bir süre önce fizik tedavi gördüğü açıklanmıştı.