Kahvaltıda fasulye yiyorlar

09-07-2015
Rûdaw
A+ A-

Haber Merkezi – İngiliz yemek kültüründe, kahvaltıda kuru fasulya bulunması dikkat çekiyor.

 

İki yumurta, sosis, domuz pastırması, fırında pişmiş kuru fasulye, kızarmış domates ve kızartılmış ekmekten oluşan İngiliz kahvaltısı kolesterol ve kalori açısından oldukça yüklü.

 

Akşam yemeğine kadar tok insanı tok tutan kahvaltı, kültürün vazgeçilmez parçası.

 

İngiliz kahvaltısı geleneğini korumaya yönelik çalışmalar yürüten Londra’daki İngiliz Kahvaltısı Derneği’ne göre kızartmaya dayalı kahvaltı geleneği 19. yüzyıl başlarına dayanıyor.

 

Toprak sahibi üst sınıflar ava çıkmadan önce, dinlenirken ya da okurken ağır bir kahvaltı yapardı. Aynı yüzyıl içinde orta sınıf ortaya çıktığında onlar da zenginleri taklit etmeye başladı. Bunun bir yolu da İngiliz kahvaltısı yapmaktı.

 

Daha sonra işçi sınıfı da ağır işlerde çalışmanın gerektirdiği enerjiyi iyi bir kahvaltıyla edinerek güne başlamak için aynı yolu izledi. 1950’lerde artık bu kahvaltı milli yemek haline gelmişti.

 

David Farley imzasıyla BBC’de yer alan haberde, İngiliz oyun yazarı Somerset Maugham’ın, “İngiltere’de iyi yemek yemek istiyorsanız günde üç kez kahvaltı etmeniz gerekir” sözleriyle İngiliz yemek kültürüne dikkat çekildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli