Nusret bir şubesinin tek günlük gelirini Lübnan’a bağışladı: 59 bin dolar

08-09-2020
Rûdaw
Etiketler Lübnan Beyrut Kürtler Nusret Gökçe Yardım Kampanyası
A+ A-

Haber Merkezi - Lübnan halkına destek olmak amacıyla yardım kampanyası başlatan ve “Sosyete Kasabı” olarak anılan Nusret Gökçe, Etiler şubesinin birgünlük cirosu olan 442 bin 761 TL’yi (59.142 dolar) bağışladı.

Yaptığı tuzlama (saltbae) hareketiyle dünya çapında fenomen haline gelen et restoranı sahibi Erzurumlu Nusret Gökçe, Beyrut’ta meydana gelen talihsiz patlamanın ardından Lübnan halkına destek olmak amacıyla “Biz Bir Aileyiz” sloganıyla uluslararası bir yardım kampanyası başlattı.

NTV'nin haberine göre, Türkiye Kızılayı işbirliğiyle başlatılan yardım kampanyasına Etiler şubesinin 5 Eylül’de elde edilen tüm gelirleri bağışlandı.

Restoranın sahibi Nusret Gökçe, bir günde yaptıkları 442 bin 761 TL’lik (59.142 dolar) ciroyu Lübnan halkına destek için bağışladıklarını, ayrıca bu zamana kadar yaptıkları rekor ciro olduğunu dile getirdi.

"Biz bir aileyiz. Olan olmayana verecek" verecek diyen Gökçe, restoranın birgünlük ciro belgesini de yayınladı.

Rûdaw ailesi ile görüşmüştü

Rûdaw Ankara Temsilcisi Şevket Herki, 2017 yılında, Nusret’in doğduğu köy olan Erzurum’un Şenkaya ilçesi Bêrdikê (Paşalı) Köyü’nde yakınlarıyla görüşerek, “Meşhur Nusret Kürt çıktı!” başlıklı bir haber yapmıştı.

Dünyanın bir çok ülkesinde şube açan Nusret Gökçe, 2019 yılında Cannes'da 'dünyanın en iyi blogger'ı ödülünü almıştı.

Nusret, 2019 yılında şirketinin marka değerinin 1.5 milyar dolar civarında olduğunu açıklamıştı.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli