Görme engelli Saman kendi imkanlarıyla radyo kurdu

08-04-2019
Etiketler Süleymaniye Radyo Saman Ali
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Süleymaniye’nin Tekiye ilçesinde yaşayan Saman Ali, her iki gözü görmediği halde tamamen kendi imkanlarıyla radyo kurdu.

 

Doğuştan görme engelli Saman Ali, Tekiye ilçesinde kurduğu “Zenwêr” adlı radyo ile ilçe ve çevre köylere yayın yapıyor.

 

Rûdaw’a konuşan Ali, “Radyoyu tamamen kendi imkanlarımla kurdum. Stüdyomda bulunan sistemi, mikseri ve yayın tekniklerini kendim düzenledim” dedi.

 

Başlangıçta radyoda özel programlar sunduğunu belirten Saman Ali, “Ancak bilgisayarım bozulduğu için özel program sunamıyorum. Şimdi sadece müzik yayınlayabiliyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

Tekkiye Görme Engelliler Derneği Başkanı Hewbeş Numan da, “Saman Ali bu becerisiyle engelli olmanın hyaratıcılığın önünde engel olmadığını göstermiştir” diye konuştu.

 

Radyo Zenwêr, Tekiye ilçesi ve köylerine yayın yapıyor. Rudaw’a konuşan Tekiyeli esnaf ve vatandaşlar da radyoyu beğenerek dinlediklerini belirtti.

 

 

Esnaf Ali Sıddık, “İş başında radyo dinliyorum. Gerçenten de Zenwêr Radyo burada yanlızlığımızı gideriyor” dedi.

 

Saman Ali, küçüklükten beri radyo ve televizyona merak saldığını belitiyor. İlk kez 1999 yılında kurduğu mahalli televizyonu ekonomik sıkıntılar nedeniyle idame ettiremediğini ardından radyo kurmaya karar verdiğini belirtiyor.  

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli