ÇİN - Mobil internet ücretsiz

08-03-2017
Rûdaw
Etiketler Çin Mobil İnternet Ücretsiz
A+ A-

Haber Merkezi - Çin'in üç servis sağlayıcısı ekim ayından itibaren akıllı cihazlardan internet ücreti almayacaklarını açıkladı.

 

Çin'in üç servis sağlayıcısı olan Çin Mobil İletişim (China Mobile), Çin Birleşik Şebeke İletişim Grubu (China Unicom) ve Çin Telekomünikasyon Şirketi (China Telecom), Çin Halk Cumhuriyeti'nin 68'inci kuruluş yıldönümü olan 1 Ekim 2017'den itibaren Çin'de uzun mesafe ve dolaşım (roaming) ücretlerini almayacaklarını açıkladı.

 

Ülkenin en büyük telekom operatörü Çin Mobil'in yönetim kurulu başkanı Li Yue, yurtiçi dolaşım ücretlerinin şirketin tüm gelirinin yüzde 8 ila 10 olduğunu belirtti.

 

Li Yue ayrıca, bu bedellerin alınmamasının Çin Mobil'i operasyon ve yönetim bölgelerinde yenilik yapmaya teşvik edeceğini ifade etti.

 

Çin Unicom ise geniş bant internet erişimini arttırarak, yenilikçi uygulamalar geliştireceğini ve ürünler ile servislerinin kalitesini arttıracağını belirtti.

 

Endüstri ve Bilgi Teknolojisi Bakan Yardımcısı Chen Zhaoxiong uygulamaya ilişkin, “Çin'deki uzun mesafe ve dolaşım tarifelerini tamamen kaldıracağız. Küçük ve orta büyüklükteki işyerleri için uluslararası uzun mesafe aramalarını ve internet erişim ücretlerini büyük ölçüde düşüreceğiz” şeklinde konuştu.

 

Bakanlık, bu uygulamayla servis sağlayıcılarının tarifelerini düzene sokacağını ve sağlıklı pazar rekabetini destekleyeceğini söyledi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli