Nusret, MMA dövüşçülerine meydan okudu

Haber Merkezi - Tuzlama (saltbae) hareketiyle dünya çapında fenomen olan Kürt kökenli Nusret Gökçe, dünyaca ünlü iki dövüşçü Conor McGregor ve Khabib Nurmagomedov'a meydan okudu.

Dünyanın dört bir yanında açtığı restoranlarla ünlenen saltbae Nusret Gökçe, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te düzenlenen GFC 20 MMA yarışlarına katıldı.

Yaptığı yemek şovları kadar fit vücuduyla da dikkat çeken Nusret Gökçe etkinlikte RT Sport muhabirinin 'kiminle dövüşmek istersin?' sorusuna, "Conor McGregor ve Khabib Nurmagomedov olabilir" cevabını verdi.

36 yaşındaki fenomen "Normalde kasabım ancak biliyorsunuz ki spora da oldukça meraklıyım. Her sabah erken uyanıyorum ve ilk iş spor yapıyorum. Ardından tüm gün çalışıyorum. Bir sporcu için egzersiz kadar beslenme de çok önemli. Conor McGregor ya da Khabib Nurmagomedov ile dövüşebilirim. Herkesle dövüşebilirim. Ben hazırım. Onlara çok saygı duyuyorum. Bir gün olur da davet edilirsem, dövüşe hazırım" Diyerek soruyu yanıtladı.

İngiliz basını, Nusret Gökçe'nin bu meydan okumasının yakın gelecekte yaşanma ihtimalinin düşük olduğunu belirtti.

Nusret Gökçe kimdir?

1983 yılında Erzurum'da dünyaya gelen Nusret Gökçe, maden işçisi bir babanın 5 evladından birisidir.

Henüz iki yaşındayken ailesiyle birlikte Erzurum'dan Darıca'ya göç eden Nusret, maddi sebepler dolayısıyla Darıca Faik Şahenk Ortaokulu'nu altıncı sınıfta bırakmak zorunda kalmıştır.

Meslek hayatına Bostancı'daki kasaplar çarşısında başlayan Nusret, uzun bir süre kasap çıraklığı yapmıştır.

Büyük bir kasap dükkanında 10 ustayla aynı anda çalışan Nusret, günde 18 saat aktif olarak çalışmıştır. Et doğramadaki profesyonelliğini dar zamanda çok iş yapma konusuna borçlu olan Nusret, ilk olarak 2007 yılında İstinye Park'ta açılan kasap-restoran konseptinde çalışmaya başlamıştır.

Cebindeki son parası ve kredi kartından çektiği 7 bin TL ile gittiği Arjantin'e giden Nusret, sektör hakkında fikir edinmeyi başarmıştır.

Nusr-et Steakhouse, 2010 yılında Etiler'de Nusret Gökçe ve Mithat Erdem ortaklığı ile kurulmuştur. Gökçe ve Mithat Erdem ortaklığı tüm Nusr-Et Steakhouse'larda hali hazırda devam etmektedir.

Bir zamanlar 1500 lira maaşla çalışan Nusret şuan 400 çalışan istihdam ediyor. Gökçe, yemekleri yanında sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla da dikkat çekiyor.