Otobüs firmasının namaz için mola isteyen yolcusuna verdiği yanıt viral oldu

07-11-2022
Etiketler Öz Erciş Seyahat Firması Namaz
A+ A-

Haber Merkezi – Vanlı bir otobüs firması namaz için mola isteyen bir yolcunun talebini reddedilmesine ilişkin yaptığı açıklama sosyal medyada gündem oldu.

Öz Erciş Seyahat Firması bir yolcusunun namaz molası isteğini reddetti. Yolcu ile otobüs şoförü arasında yaşanan krize ilişkin firmadan yapılan açıklamada “Türkiye Cumhuriyeti, demokratik ve laik bir hukuk devletidir. Birkaç yolcu ibadet edecek diye ibadet etmeyen yolcuların anayasal hakları görmezden gelinemez” denildi.

Abdullah Gündüz isimli yolcu, Öz Erciş Seyahat Firması’na öğle ve akşam namazları için 3 dakika mola talebinde bulundu. Ancak bu talep firma tarafından ‘diğer tüm yolcuların hakkına girileceği’ gerekçesiyle reddedildi.

Bunun üzerine Abdullah Gündüz yaşananları eleştirel bir dille Twitter  hesabından paylaştı. Sosyal medya ikiye bölündü.

Ardından firmanın avukatı olduğu belirtilen Av. Tuncay Keserci de sosyal medya hesabından “Öz Erciş Sehayat Firması adına yazılı açıklamamızı kamuoyunun bilgisine sunarız” başlığı ile bir paylaşım yaptı.

Firmanın namaz talebinin reddedilmesi gerekçesine ilişkin yaptığı açıklama sosyal medyada TT oldu.

“Öz Erciş Sehayat Firması” adına olduğu öne sürülen açıklama metininde anayasa ve laiklik vurgusu yapılarak şu ifadeler yer aldı:

“Otobüs gibi toplu taşıma araçlarının önceden belirlenen güzergahlar ve bu güzergahlar üzerinde bulunan mola yerleri dışında, hayati tehlike arz edecek durumlar hariç olmak üzere durması, bizzat toplu taşıma sisteminin bu niteliğinden dolayı amaca uygun değildir. Anayasanın 2.maddesinde Türkiye Cumhuriyet, demokratik ,laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak tanımlanmıştır. Anayasanın 14.maddesine göre, anayasada tanımlı hakların hiç biri,özellikle demokratik ve laik anlayışı ortadan kaldırma amacıyla kullanılamaz.

Anayasanın 23.maddesi “yerleşme ve seyahat hürriyeti”ni ve 24.maddesi “din ve vicdan hürriyeti” ni güvence altına almıştır.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Kadir İnanır / Arşiv

Kadir İnanır yeniden yoğun bakıma alındı

Kadir İnanır, Mart ayında beynine 3. kez pıhtı atması sonucu hastaneye kaldırılmış ve tedavi olmaya başlamıştı. İnanır'ın bir süre önce fizik tedavi gördüğü açıklanmıştı.