İsveç’teki kaptansız feribot Norveç’ten yönetiliyor

Haber Merkezi - Uzaktan kumandalı feribotlar gemi kaptanı sıkıntısına çözüm mü? 750 kilometre uzaklıktaki Trondheim'dan Stockholm'deki MF Estelle feribotunu uzaktan kumanda ile işleten Norveçli şirket böyle düşünüyor.

’’Zeabuz’’ şirketinin iş geliştirme müdürü Carl Petersson, bu teknolojiyle daha az gemi kaptanına ihtiyaç duyulacağını söylüyor.

Elektrikli feribot MF Estelle geçen yaz Stockholm'de hizmete girdi. Yüksek teknoloji ürünü gemi, yolcuları Norr Mälarstrand ile Söder Mälarstrand arasındaki Riddarfjärden boyunca sefer yapıyor.

Norveçli denizcilik şirketi Torghatten ile birlikte tekne projesinin arkasında yer alan Norveçli şirket Zeabuz'un iş geliştirme müdürü Carl Petersson, artık testleri aktif olarak yürütebildiklerini söylüyor.

Carl Petersson şunları dile getiriyor:

“Yakın zamana kadar sistem tamamen alandaki fiziki güce dayalı idi, tüm teknoloji tekneden yönetiliyordu. Ancak artık MF Estelle uzaktan kontrol edilebiliyor ve kullanılabiliyor. Ancak bu tür bir denizciliğin gündeme gelmesi biraz zaman alacak. O zamana kadar, Trondheim'daki bir kişi MF Estelle'in kaptan köşkünün benzeri bir alanda sahadayken, tıpkı bir insan oto-pilot gibi, her şeyin olması gerektiği gibi gittiğini takip etmek için gemide olacak.

Navigasyon açısından gemide yapabileceğiniz tüm işlevler artık uzaktan da yapılabiliyor. Ancak gemide sadece navigasyon yapılmıyor, aynı zamanda deniz kurtarma ekipmanlarının kullanımı ve çeşitli sistemlerin bakımı da yapılıyor.

"Tüm dünyada gemi kaptanı sıkıntısı var ve kriz giderek derinleşiyor"

Vizyonumuz, bir komutanın karada aynı anda birden fazla tekneyi izleyebileceği, bir operasyon merkezine sahip olmaktır. Bu da büyük avantajlar anlamına geliyor. Tüm dünyada gemi kaptanı sıkıntısı var ve kriz giderek derinleşiyor. Bu teknolojiyle daha az deniz kaptanına ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Carl Petersson, uzaktan kumandanın ayrıca büyük maliyet avantajları sağladığını vurguluyor.

Birçok feribot vergi parasıyla finanse edilmektedir. Uzaktan kumanda daha az parayla daha fazla feribot demektir.

Ele alınması gereken zorlu bir konu da resmi düzenleme çerçevesidir.

Denizcilik kanununda gemide bir komutanın bulunması gerektiği yazıyor. Ancak bu, kaptan kabininin teknenin üzerinde değil karada olabileceği anlamına da gelebilir. Artık bunu yorumlamak İsveç Ulaştırma Ajansı'na kalmış. Hiç kimsenin sıfır mürettebatlı bir gemiyi sertifikalandırmak istediğine dair resmi bir bildirim olmadı, dolayısıyla bu sorunla hiçbir zaman uğraşmak zorunda kalınmadı.”

Carl Petersson, vizyonunun Stockholm'de bir feribot trafiği ağı oluşturmak olduğunu çünkü İsveç'in başkentinin su manzaraları ile birlikte benzersiz fırsatlar sunduğunu söylüyor.

“Suyun engel olmaktan çıkıp fırsata dönüşmesi tüm kentsel gelişimi etkileyecektir. Su üzerinde seyahat etmenin asansöre binmek kadar kolay olmasını arzuluyoruz. Sadece bir düğmeye basmanız yeterli ve diğer taraftasınız!”