Dört başbakan gören kedi görevde kalacak

Erbil (Rûdaw) – Larry adlı kedi, dört İngiliz başbakanın yönetimine şahit oldu, her biri gelip gitti ama o görevine devam ediyor. Larry, 2011’de David Cameron hükümeti döneminde, Londra’nın Downing Sokağı’ndaki başbakanlık konutunda “fare avcısı” olarak kadroya alınmıştı.

İngiltere'de başbakanların görevlerini değiştirmesi, “fare avlaması” için istihdam edilen kedi Larry'yi etkilemiyor.

O, işini yavaş huzu içinde yapan, çok sakin ve siyasi işlere karışmayan bir kedi. Bazen tok karna uykuya dalıyor. Ama bu esnada önemli tarihi olayları da kaçırıyor. Örneğin ABD eski Başkanı Donald Trump’ın ziyaretini.

Birçok İngiliz bakan ve yetkiliden daha fazla medyada adından bahsettiriyor. Hatta Liz Truss ile rakibi Rishi Sunak arasındaki seçim kampanyası sırasında bile, Londra duvarlarına, İngiltere'nin bir sonraki başbakanı olmasını isteyen birkaç reklam panosu asıldı.

Larry'nin kendi Twitter hesabı var. Hesap yöneticisi Larry adına, "Evet ben kediyim" diye yazmış. "Hayaller gerçek olabilir" diye tweet atmış.

Larry, “Downing Sokağı’nın Avcısı” olarak bilinen 15 yaşında erkek evcil bir kedi. 2011 yılında Battersea’daki kedi-köpek evinden getirilip başbakanlıkta görevlendirildiğinde dört yaşındaydı.

Larry, Boris'i uğurladıktan sonra Başbakanlık ofisini dolaşarak yeni başbakan Liz Truss’ı endişelendirecek bir fare kalmadığından emin olduktan sonra köşesine çekildi.