Kürt kadını Angeline Jolie burnu istiyor

07-03-2015
Gönül Morkoç
A+ A-

Diyarbakır (Rûdaw) –Estetik yaptıran Kürt kadınları daha çok Angeline Jolie burnu istiyor, erkekler için ise tek kriter “düzgün burun.”

 

Türkiye’de her yıl 50 binden fazla kişi, estetik cerrahların kapısını çalarak, memnun olmadığı fiziksel görüntüsü değiştiriyor. Milyarca lira paranın harcandığı sektörde kadın - erkek algısı da değişti. Geçmişte “kadın sektörü” olarak bilinen estetik cerrahiye artık erkekler de büyük ilgi gösteriyor.

 

Kürt illerinde de durum Türkiye’nin batısından farklı değil.

 

Her gün onlarca insan “sosyal ilişkilerde başarı” kaygısı ile estetik cerrahlara başvuruyor ve fiziksel görüntüsünde değişiklik talep ediyor. Diyarbakır’da hem kadınlar, hem de erkekler genelde burun düzeltme ameliyatları talep ediyor.

 

Diyarbakırlı kadınlar için ikinci sırada ise meme küçültme ameliyatları yer alıyor.

 

Rûdaw’a konuşan Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Baran Kul, Diyarbakır’da burun düzeltme talebi ile başvuran kadınların genellikle Angeline Jolie burnu istediğini söyledi.

 

Burnunun düzeltilmesini isteyen erkeklerin tek kriterinin “düzgün bir burun” olduğunu belirten Kul, “Erkekler bir model belirtmiyor. Ama kadınlar televizyonda gördükleri ünlü kişilerin burnundan istiyor” dedi.

 

Hastanın talebini tıbbi açıdan değerlendirdikten sonra estetik operasyona karar verdiklerini ifade eden Kul, “Hastanın her istediğini yapamıyoruz. Yüzünün şeklinin, istediği burna uygunluğunu değerlendikten sonra operasyonu yapıyoruz” dedi.

 

Meme küçültme operasyonlarının burun düzeltmeden sonra ikinci sırada yer aldığına dikkat çeken Kul, şunları söyledi:

“Genetik yapı nedeniyle bazı kadınlar memelerinin büyük olmasından rahatsız. Sosyal yaşamın içinde bulunan kadınlar bu ameliyatları talep ediyor. Bunun dışında bölgedeki beslenme şeklinden dolayı, kilo problemi var. Yağ aldırma operasyonlarına da talep var.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli