Arnavutköy Belediyesi halka 4 ton hamsi dağıttı

06-12-2021
Ömer Sönmez
Etiketler Hamsi Balık Festival Arnavutköy İstanbul
A+ A-

İstanbul (Rûdaw) - İstanbul'da Arnavutköy Belediyesi tarafından balık festivali düzenlendi. Festival boyunca Arnavutköylülere 4 ton hamsi ücretsiz olarak dağıtılırken, halk festivale yoğun ilgi gösterdi. Arnavutköy Belediye Başkanı, önümüzdeki yıl içli köfte ve kadayıf şenlikleri de düzenleyeceklerini söyledi.

İstanbul'da her yıl onlarca balık festivali düzenleniyor.

Arnavutköy Belediyesi tarafından da vatandaşlara hamsi, helva ve sudan oluşan menü ücretsiz olarak dağıtıldı. Hamsi sırasına giren binlerce yurttaş sıra kendilerine geldiğinde yemeklerini alarak konser alanına geçti.

Festival alanında bulunan Metehan Demir, "Festivale katılmak için sıraya girdik. Çok mutluyuz. Burada güzel bir görüntü var" dedi.

Öğrenci Muhammed Emir Genç de "Çok mutluyum. Bunlar eğlenceli aktiviteler. 2 yıl önce de gelmiştik" diye konuştu.

Balıkçı Özlem Herkül ise; "Ben hamsileri una buluyorum, ustalarımız da kızartıyor. İnsanlar da afiyetle yiyor" dedi.

Vatandaş Nusret Özdemir de, "Ülkemiz için güzel bir hizmet. Allah bize sağlık ve esenlik versin" dedi.

Festivale duyulan ilgiden oldukça memnun olan Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı bundan sonra çeşitli festivallerle farklı kültürleri tanıtacaklarını duyurdu.

Başkan Baltacı, "Vatandaşlarımızın kültürlerini daha iyi tanımaları için bu festivali düzenledik. Bundan sonra sırada içli köfte, kadayıf dolması ve lokma var" dedi.

Festival, geçen yıl pandemi nedeniyle yapılamamıştı. 7'inci Hamsi Festivali'nde hamsi dağıtımının ardından konser düzenlendi ve horon tepildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Kadir İnanır / Arşiv

Kadir İnanır yeniden yoğun bakıma alındı

Kadir İnanır, Mart ayında beynine 3. kez pıhtı atması sonucu hastaneye kaldırılmış ve tedavi olmaya başlamıştı. İnanır'ın bir süre önce fizik tedavi gördüğü açıklanmıştı.