İstanbul'da İBB’nin deniz taksi seferleri başlıyor

06-10-2021
Ömer Sönmez
Foto: Rûdaw
Foto: Rûdaw
Etiketler İBB İstanbul Deniz taksi
A+ A-

İstanbul (Rûdaw) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kentin en büyük sorunlarından olan trafik sorununa kısmen de olsa çözüm bulmak için deniz taksi uygulamasını devreye soktu. Bu kapsamda üretilen 50 deniz taksisi 15 Ekim'de yolcu taşımaya başlayacak. İlk etapta belirli alanlara deniz taksileri hizmet verecek.

İBB, tarihi Haliç Tersanesi’nde 50 deniz taksisi üretti ve 24 Eylül Dünya Denizcilik Günü'nde test için denize 8 taksi bıraktı.

Taksilerin tanıtıldığı programda konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İstanbul'da deniz taksileri sayesinde hızlı ve kaliteli ulaşım için önemli bir sürece giriyoruz" dedi.

İBB Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Dedetaş, 10 aylık çalışmanın ardından projenin sonuna geldiklerini, deniz taksileri sayesinde deniz ulaşımını geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Rûdaw’a konuşan Dedetaş, “Öncelikle bu proje ile İstanbul'a hızlı bir transfer hedefliyoruz. Ayrıca deniz ulaşımı kullanımını teşvik etmek istiyoruz. Tabii ki 10 kişi kapasiteli taksilerimiz ile trafik sorunu bitmeyecek ama zamanla bir alternatif haline gelecek. Bu yüzden deniz taksi projesini geliştirdik” dedi.

İstanbul'da halen özel deniz taksileri çalışıyor ancak ilk kez belediyenin girişimiyle deniz taksileri Asya ve Avrupa kıtaları arasında yolcu taşıyacak. 10 yolcu kapasitesi ile seyahat edecek olan deniz taksilerinde, bir kaptan ve bir personel bulunacak. Taksiler 98 iskeleden yolcu alacak.

Açılışı 100 TL olacak

Kaptan Mahmut Benzer; “Deniz taksileri alternatif bir ulaşım aracı. Toplu taşıma ile ulaşılamayan yerlere deniz taksileri ile gidilebilecek. Yolculuğumuz düzenli, kolay, hızlı ve ucuz olacak. Güzel bir hizmet vereceğiz” dedi.

Öte yandan deniz taksilerinin rengi İstanbulluların oyuyla mavi olarak kararlaştırıldı. Her bir taksiye bir kuşun adı verildi.  Deniz taksileri için ilk mil ve açılış fiyatı 100 TL olarak belirlendi. 1 ile 4 mil arası ise mil başına 70 TL, 4-8 mil arası mil başına 60 TL, 8 mil sonrasında mil başı 48 TL olacak. Proje sayesinde 170 kişi istihdam edilecek.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Kadir İnanır / Arşiv

Kadir İnanır yeniden yoğun bakıma alındı

Kadir İnanır, Mart ayında beynine 3. kez pıhtı atması sonucu hastaneye kaldırılmış ve tedavi olmaya başlamıştı. İnanır'ın bir süre önce fizik tedavi gördüğü açıklanmıştı.