DİYARBAKIR - Kulp’ta görev yapan bir imam başka bir imamın eşini kaçırdı

14 saat önce
Rûdaw
Etiketler Kulp İmam Kadın Diyarbakır
A+ A-

Haber Merkezi - Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde bir imamın başka bir imamın eşini kaçırdığı bunun üzerine aileler arasında gerilim çıktığı belirtiliyor. Kanaat önderlerinin araya girmesiyle gerginliğin yatıştırıldığı ancak eşi kaçırılan imamın başka bir camide çalışması için dilekçe verileceği belirtildi.

Gerçek Gündem muhabiri Seyhan Avşar'ın haberine göre Kulp ilçesine bağlı İslamköy Mahallesi'ndeki bir camide görev yapan imamın eşi başka bir caminin imamı tarafından kaçırıldı.

Olayın ardından iddiaya göre aile imama, "Kızımızı da kaçıranı da vuracaksın" dedi ancak araya bölgenin kanaat önderleri girerek olayı yatıştırdı.

İmam H.A. 4 yıldan fazla bir süredir Diyarbakır'ın İslamköy Mahallesi'nde görev yapıyordu. Mahalleli tarafından çok sevilen ve saygı duyulan İmam H.A.'nın eşiev hanımıydı. H.A.'nın eşi, kendisi gibi imam olan A.A. tarafından Urfa'ya kaçırıldı.

Kadının ailesi iddiaya göre imama, "Kızımızı da kaçıranı da vuracaksın" diyerek baskı uyguladı. Ancak araya kanaat önderleri girdi ve olay yatıştırıldı.

Konuyla ilgili konuşan mahallenin muhtarı Zeynel Şeker şunları söyledi:

“Artık imam H.A.'nın mahallemizde çalışmaya devam etme ihtimali yok. Kendisi iyi bir insandı. Çok da severdik. İmamın eşi mahallemize kötü örnek oldu. İmamımız çok çok üzgün. Psikolojisi bozulmuş durumda. Kendi köyüne gitti ama geri geldi. Kendisinin artık itibarı zedelendi. İmamın suçu yok. Ancak kendisinin bizim mahallede çalışmaması için müftülüğe dilekçe vereceğiz. Olması gereken bu.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli