Erbil'de 1 dakikalık hutbe

06-08-2016
Rêbaz Enwer
Etiketler Başkent Erbil 1 Dakikalık Cuma Hutbesi Elketrik Kesintisi Aşırı Sıcaklık Cami
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Başkent Erbil'deki bir camide dün Cuma hutbesi 1 dakika sürdü.

 

Hacı Aziz Harabedrawi Camii'nde dün elektrik kesintisinden dolayı cuma hutbesi, cami imamı Serdar Kerim tarafından 1 dakika verilebildi.

 

Rûdaw'a konuşan Serdar Kerim, 20 dakikalık bir hutbe hazırladığını ancak elektrikler kesilince hutbeyi 1 dakika içinde bitirdiğini söyledi.

 

Aşırı sıcaktan dolayı bu kararı aldığını dile getiren Serdar Kerim, “Hutbede, Peygamber efendimizin 'Kolaylaştırın, zorlaştırmayın' sözlerini hatırlatarak dinin kolaylaştırmak için geldiğini Müslümanlar'a ilettim” dedi.

 

İmam, hutbenin kısa olmasının cemmat tarafından memnuniyetle karşılandığını söyledi.

 

Rûdaw'a konuşan Diyanet İşleri Bakanlığı Halklar İlişkiler Sorumlusu Meriwan Nakşibendi, verdikleri talimat çerçevesinde cuma hutbelerinin genelde 15 ile 20 dakika sürdüğünü belirtti.

 

Nakşibendi, “2009'da Müslümanlar ve cami imamları arasında bir anket de yaptırdık. Halkın yüzde 85', hutbenin 20 ile 25 dakika arasında olmasını talep etmişti” diye belirtti.

 

İslam tarihinde kadın haklarından ticarete, çocuk eğitiminden temizliğe kadar İslam ile ilgili bir çok konuya değinen en uzun hutbe Hz. Muhammed'in hac vecibesi sırasında verdiği Veda Hutbesi 448 kelimeden oluşuyor.

 

Kürdistan Bölgesi'nde son haftalarda sıcaklık 48 – 53 derece arasında değişiyor.

 

Ülkede evler, işyerleri gibi camiler de klimayla serinliyor.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli