Gelininin Talabani’yle 25 incir anısı

Süleymaniye (Rûdaw) – Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani’nin eşi Sherri Kraham, kayınpederi Celal Talabani’nin kendisine 25 incir verdiği anısını paylaştı.

 

Kubad Talabani’nin 13 yıllık eşi Sherri Kraham, Jin Magazin dergisine konuştu.

 

2012’den bu yana iki çocuğuyla birlikte Kürdistan Bölgesi’nde yaşayan Kraham, SEED yardım kuruluşunun yöneticiliğini yapıyor.

 

Sherri Kraham, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Genel Sekreteri olan kayınpederi Celal Talabai’yle olan bir anısını anlattı.

 

Kraham, “Mam Celal’le ilk kez 1999’da Dukan ilçesinde görüştük. İlk görüşmemizde bana, ‘Sherri, incir seviyor musun?’ diye sordu. Ben de sevdiğimi söyledim. Bana bir incir verdi, sonra bir tane daha, bir tane daha... Bu şekilde 25 incir verdi” dedi.

 

Kubat Talabani’yle tanışmalarına ilişkin ise Kraham şunları anlattı:

 

“ABD Dışişleri Bakanlığı’nda çalışıyordum. Mam Celal o dönem ABD’yi ziyaret etti. Kubad da onunla birlikteydi. Sorumlumla birlikte onları ziyaret ettik. O görüşmede tanıştık. Sonra Kubad Kürdistan Bölgesi’nin ABD Temsilcisi oldu. Bu şekilde ilişkimiz gelişti.”

 

Eşiyle Kürdistan, ABD ve İtalya’da üç kez düğün yapan Sherri, Kubad Talabani’nin kendisine “3 düğün yapıp tek eşi olan ilk kişiyim” dediğini anlattı.