IĞDIR – Nikah töreni için dağın zirvesini seçtiler

05-08-2019
Rûdaw
Foto: AA
Foto: AA
Etiketler Iğdır Elidız Dağı Tuzluca
A+ A-

Haber Merkezi - Iğdır'da yaşayan dağcı Ekin Kayadibi ve Zeki Mikyas çifti, bölgenin sarp ve zorlu dağlarından biri olan Tekelti Dağı'nın (Elidızk) zirvesinde yapılan törenle evlendi.

 

Iğdır'da 2017 yılında dağ tırmanışı yaparken evlenme kararı alan dağcı çift Ekin Kayadibi ve Zeki Mikyas, 2550 metre rakımlı Tekelti Dağı, Kürtçe adıyla Elidızk Dağı'nın zirvesinde nikah kıydı.

 

1 yıl önce nişanlanan dağcı çift, dağcıların da yardımıyla, Tuzluca Belediye Başkanı Ahmet Sait Sadrettin Türkan’ı yanlarına alarak yaklaşık 3 saatlik yürüyüşler tırmanış açısından zor olan ve yer yer teknik tırmanış gerektiren Tekelti Dağı'nın zirvesine çıktı.

 

 

Dağcılarla zirveye çıkan Belediye Başkanı Türkan, zirvede cübbesini giyip genç çiftin nikahını kıydıktan sonra aile cüzdanını teslim etti.

 

Çiftin dağcı arkadaşlarının şahitlik ettiği nikahın ardından zirvede müzik çalan dağcılar, eğlenip halay çekti.

 

"Dağcıysak burada evlenelim"

 

Yaklaşık iki yıl önce Zor Dağı'nın zirvesinde evlenme kararını belirten gelin Ekin Kayadibi, "Düşündük ve Tekelti Dağı'na zirve tırmanışı yapıp burada nikah yaparak evliliğimizi mutlu sona eriştirmeyi planladık, çok mutluyuz" dedi.

 

 

Damat Zeki Mikyas da daha önce yüzlerce kez farklı dağlara zirve tırmanışı yaptığını fakat bu tırmanışın bir başka heyecan verdiğini söyledi.

 

Mikyas, "Çıkış çok zevkliydi, fazla zorlanmadık. Zaten dağcılık sporunu yapıyoruz, bu sporu yaparken de aklımıza bu fikir geldi. Evleniyorsak ve dağcıysak bunu güzel bir zirvede gerçekleştirelim dedik ve 2550 metrede, Tekelti Dağı gibi zor bir dağın zirvesinde dünya evine girdik" ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli