Cezayirli genç: Rûdaw sayesinde Kürtçeyi öğrendim

05-07-2023
Foto: Rûdaw
Foto: Rûdaw
Etiketler Rûdaw TV Velid Muhammed Cezayir
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Cezayirli Velid Muhammed, Kürt kültürü ve müziğine büyük ilgi duyduğunu söyledi. Akıcı bir şekilde Kürtçe konuşan genç, “Rudaw sayesinde Kürtçe öğrendim” dedi.

Rûdaw TV’de yayınlanan sabah bültenine konuk olan Cezayir vatandaşı Velid Muhammed, Kürt kültürü ve müziğine olan sevgisinin çocuk yaşlarda başladığını anlattı.

Bu sebeple 2008 yılında Kürtçe öğrenmeye başladığını belirten Muhammed, “Kürt sanatçıların büyük çoğunu tanıyor ve dinliyorum. Kürtlerin tarihini, Kürdistan coğrafyasını araştırdığım için biliyorum. Kürdistan Bölgesi’ni ziyaret etmek ve halkını daha yakından tanımak istiyorum” diye konuştu.

Ülkesinde arkadaşları ile Kürtler ve Kürdistan hakkında sohbet ettiklerini dile getiren Muhammed, “Fakat ülkemizde Kürtler hakkında bilgi sahibi olanların sayısı az. Ben de sosyal medya üzerinden Kürt arkadaşlar edindim, her gün onlarla sohbet ediyorum” dedi.  

 “Kürtler Orta Doğu’nun kadim halklarından biri. Çok zengin bir kültüre sahipler” diye konuşan Velid Muhammed, Kürtçeyi Rûdaw TV sayesinde iyice öğrendiğini, Rûdaw sunucularını da tanıdığını söyledi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Kadir İnanır / Arşiv

Kadir İnanır yeniden yoğun bakıma alındı

Kadir İnanır, Mart ayında beynine 3. kez pıhtı atması sonucu hastaneye kaldırılmış ve tedavi olmaya başlamıştı. İnanır'ın bir süre önce fizik tedavi gördüğü açıklanmıştı.