Rûdaw’ın haberinden sonra Vali, Hazım Amca ile görüştü

Duhok (Rûdaw) – Duhok Valisi Ali Teter, yaklaşık 45 yıldır kendi çabaları ile sokak hayvanlarını besleyen Hazım Muhammed’e destek sözü verdi. Vali Teter ayrıca hayvanlar için barınak yapılması projesini de destekleyeceklerini belirtti.

Duhok’ta yaşayan 70 yaşındaki Hazım Muhammed, her gün şehrin değişik bölgelerinde sokak hayvanlarını besliyor.  

Sabah evden çıktıktan sonra selpak mendil satan ve elde ettiği gelirle yol parası çıkarıp çarşıda kasap ve lokantaları dolaşan Muhammed, buralardan topladığı et, kemik, yemek ve ekmekleri şehrin dışında kendi imkanı ile kurduğu barınağa götürüp daha sonra ile hayvanlara ulaştırıyor.

Tam 45 yıldır bu şekilde hayvanları besleyen Hazım Amca, bunu “insani görevi” olarak gördüğünü ve bugüne kadar da kimseden maddi bir yardım istemediğini söylüyor.

Duhok’taki pazarda kasaplar da Hazım Amca’nın kendi işine baktığını, hiç kimseden destek veya yardım istemediğini belirtiyor.

Geçmişte şoförlük ve otomobil tamirciliği yapan 2’si kız 5 çocuk babası Hazım Muhammed, şu an yanında yaşadığı oğlu Sadık’ın da desteğini alarak işine devam ediyor.

Hazım Muhammed, daha önce Musul'da da sokak hayvanlarına baktığını ve dini türbelerin bakımını gönüllü olarak yaptığını söylüyor. 

Rûdaw TV’de yayınlanan hikayesinin ardından Duhok Valisi Ali Teter, hayvansever Hazım Muhammed’i makamında kabul etti.

Duhok Belediyesi’nin sokak hayvanları için barınak projesi hayata geçirdiğini ve şu an yüzde 20’sinin tamamlandığını aktaran Vali Teter, proje tamamlandıktan sonra Hazım Amca’ya da işte iyi bir tecrübesi olduğu için işe alma sözü verdi.