İŞKUR’un işine son verdiği 2 çocuk babasından yardım çağrısı

04-12-2020
Rûdaw
Etiketler Urfa Hasan Kılıç İşsizlik
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Urfa’nın merkez Haliliye ilçesinde İŞKUR tarafından işine son verilen Hasan Kılıç, yetkililere çağrıda bulunarak kendisine iş verilmesi talebinde bulundu.

Urfa’da İŞKUR’un görevlendirmesi ile mevsimlik işçi olarak çalışan Hasan Kılıç’ın işine 30 Kasım’da son verildi.

Rûdaw’a konuşan 2 çocuk babası Hasan Kılıç, “Maddi durumum kötü. Bu kışı geçirebilmem için işe ihtiyacım var. İş talebinde bulunduğum Urfa Belediyesi ve Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül Twitter hesaplarından beni engelledi” dedi.

Kılıç, daha önce fırında ustalık yaptığını ama bağırsak ameliyatı olduğu için işine devam edemediğini söyledi.

Ameliyatından dolayı ağır işlerde çalışamadığını belirten Kılıç, “Ağır iş yapamadığım için kimse bana iş vermiyor. İki kız çocuğum var ve işe ihtiyacım var. İŞKUR beni 4 aylığına Haliliye Belediyesi Kütüphanesi’nde görevlendirdi. Devlet yetkililerinden bana yardımcı olmalarını istiyorum” ifadelerini kullandı.

Kılıç, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “İş aramak için sabahın erken saatlerinde kızlarımla kahvaltı yapmadan evden çıktım. Urfa’yı bir ucundan bir ucuna  yürüyerek iş aradım sağlığım ağır işlere el vermediği için kimse iş vermedi.  Akşam çaresizlik ve yoksunluk bir şekilde ellerim bomboş kızlarıma sarıldım” şeklinde durumunu paylaştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Kadir İnanır / Arşiv

Kadir İnanır yeniden yoğun bakıma alındı

Kadir İnanır, Mart ayında beynine 3. kez pıhtı atması sonucu hastaneye kaldırılmış ve tedavi olmaya başlamıştı. İnanır'ın bir süre önce fizik tedavi gördüğü açıklanmıştı.