Romanya'nın en zengin iş insanı ailesiyle birlikte uçak kazasında hayatını kaybetti

04-10-2021
Rûdaw
Etiketler İtalya Uçak Kazası Romanya Milano
A+ A-

Haber Merkezi - İtalya'nın Milano kentinde bir özel uçak kalkıştan kısa süre sonra düştü. Kullanılmayan bir binanın üzerine düşen uçaktaki 8 kişi hayatını kaybetti.

Milano Linate Havaalanı'ndan Sardinya Adası'ndaki Olbia kentine gitmek üzere havalanan küçük özel uçağın düştüğü bölgede yaşayanların güçlü bir patlama hissettiği belirtildi.

Milano'nun San Donato muhitinde inşaat halinde otopark olarak kullanılan binanın üzerine düşen uçakta ölen 8 kişi arasında Romanya'nın en zengin iş insanlarından Dan Petrescu da bulunuyor.

İtalyan basınında yer alan haberlere göre, 68 yaşındaki milyarder Dan Petrescu'nun kullandığı tek motorlu Pilotus PC-12 model uçak, Milano Linate havaalanından yerel saatle 13.00 civarında, kalkışından kısa süre sonra henüz belirlenemeyen sebeple düştü.

Ölenler arasında Dan Petrescu'nun yanı sıra eşi, oğlu ve aile dostları da yer alıyor.

İtalya Uçuş Güvenliği Ajansı, kazayla ilgili soruşturma başlattı. Milano Cumhuriyet Başsavcılığı uçağın kara kutusunun bulunduğunu, olayla ilgili kusurlu felaket gerekçesiyle soruşturma başlatacaklarını açıkladı.

Savcılık, kazadan önce uçuşla ilgili radarda anormallik tespit edildiğini ancak uçaktan herhangi bir alarm gelmediği bilgisini verdi.

“Gökyüzünde uçağın parçaları uçuşuyordu”

Kazanın ardından Milano Belediye Başkanı Giuseppe Sala olay yerinde incelemelerde bulundu.

Görgü tanıklarından 19 yaşındaki Andrea, olaya ilişkin, "Kontrolünü kaybetmiş bir uçak gördüm. Tam olarak düşerken gördüm. Düştüğünü de gördüm. Sonra çok duman ve alev vardı. Gökyüzünde uçağın parçaları uçuşuyordu. Çok korktum. Daha sonra polis ve jandarma ekipleri geldi. Şans eseri yol boştu, kimse yoktu" ifadesini kullandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Kadir İnanır / Arşiv

Kadir İnanır yeniden yoğun bakıma alındı

Kadir İnanır, Mart ayında beynine 3. kez pıhtı atması sonucu hastaneye kaldırılmış ve tedavi olmaya başlamıştı. İnanır'ın bir süre önce fizik tedavi gördüğü açıklanmıştı.