Etimesgut Belediyesi Hakkarili nineye inek hediye etti

05-09-2022
Foto: Rûdaw
Foto: Rûdaw
Etiketler Nafiye Bilican Hakkari İnek Etimesgut Belediyesi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Hakkari’nin Yüksekova (Gever) ilçesinde yaşayan ve tek geçim kaynağı olan ineğinin telef olması ile büyük üzüntü yaşayan Nafiye Bilican'a Ankara Etimesgut Belediyesi'nden inek hediye edildi.

İlçeye 30 kilometre uzaklıkta bulunan Akocak (Heleis) köyünde yaşayan 65 yaşındaki Nafiye Bilican Bilican ailesinin tek geçim kaynağı olan inek, 300 metre yükseklikten düşerek telef olmuştu.

İneğinin telef olmasıyla büyük üzüntü yaşayan şeker hastası 65 yaşındaki Nafiye Bilican, evlerine 1 kilometre uzaklıkta bulunan bölgeye 4 saat boyunca torununun yardımıyla yürüyerek ulaşmış ve ardından göz yaşı dökmüştü.

Ankara Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel’in yardım olarak gönderdiği inek bugün Nafiye nineye ulaştırıldı.

İneği Bilican ailesine teslim eden Esendere (Bajêrge) Belediye Başkanı Dirbaz Büyüksu, “Etimesgut Belediye Başkanı sayın Enver Demirel’in isteği üzerine bugün buraya Nafiye ananın yanına geldik. Bildiğiniz gibi 2-3 gün önce ineği ölmüştü. Bu inek Nafiye anamızın tek geçim kaynağıydı. Sütünü sağarak geçimini sağlıyordu, çocuklarını okula gönderebiliyordu. İneğin ölümü ile Nafiye anamız büyük acıya boğuldu. Etimesgut Belediye Başkanı ile irtibata geçtik, kendileri bu ineği almak istedi. Allah razı olsun. Duyarlı kaldı. Etimesgut’tan Yüksekova’ya kardeşlik eli uzattı” dedi.

İneği alan Nafiye Bilican da, “Çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.  

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Kadir İnanır / Arşiv

Kadir İnanır yeniden yoğun bakıma alındı

Kadir İnanır, Mart ayında beynine 3. kez pıhtı atması sonucu hastaneye kaldırılmış ve tedavi olmaya başlamıştı. İnanır'ın bir süre önce fizik tedavi gördüğü açıklanmıştı.