Öldü denilen ünlü oyuncu: Yaşıyorum!

Haber Merkezi - Dünyaca ünlü Bollywood yıldızı Poonam Pandey'in resmi olarak öldüğü açıklanmıştı. Pandey, haberden bir gün sonra rahim ağzı kanserine karşı farkındalık yaratmak için bu haberi yaydığını söyledi.

2011 yılında Dünya Kriket Kupası'nı kazanırsa Hindistan takımı için soyunacağına söz vererek şöhrete kavuşan 32 yaşındaki Bollywood yıldızı Poonam Pandey'in Cuma günü hayatını kaybettiği açıklandı.

İngiliz Guardian’ın haberine göre haber, Pandey’in 1,3 milyon takipçisi olan Instagram hesabından paylaşıldı.

Açıklamada, “Bu sabah bizim için zor bir sabah. Sevgili Poonam'ımızı rahim ağzı kanserinden kaybettiğimizi size bildirmekten büyük üzüntü duyuyoruz” denildi.

Pandey'in menajeri Nikita Sharma, gazetecilere verdiği demeçte kendisinin “hastalıkla cesurca savaştığını" ancak "trajik bir şekilde öldüğünü” söyledi.

“Gurur duyuyorum”

Haberin ardından meslektaşları ve sosyal medya üzerinden üzüntülerini paylaşan mesajlar yayınlandı.

Ancak sosyal medyada takipçilerinden bazıları, Pandey'in daha bir kaç gün öncesine kadar da sağlıklı göründüğünü ve Goa'da tekne yolculuğunda çekilmiş görüntülerinin sosyal medyada yayınlandığını belirtti.

Pandey, sonraki gün yayınladığı bir videoda "ölmediğini" açıkladı ve takipçilerinden özür diledi.

Amacının rahim ağzı kanserine karşı farkındalık yaratmak olduğunu belirten Pandey, “Evet, sahte bir ölüm uydurdum. Aşırı olduğunu biliyorum. Ama şimdi birdenbire hepimiz rahim ağzı kanserinden bahsediyoruz, değil mi? Ölüm haberimin başarabildiği şeyden gurur duyuyorum” dedi.

Pandey, diğer bazı kanserler türlerinden farklı olarak rahim ağzı kanserinin tamamen önlenebilir olduğuna dikkat çekti ve takipçilerinden destek istedi.

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, dünyadaki rahim ağzı kanseri vakalarının yaklaşık dörtte biri Hindistan’da ve her gün 200'den fazla kadın bu hastalık nedeniyle hayatını kaybediyor.

 

HAUTERRFLY | A Fork Media Group Co. (@hauterrfly)'in paylaştığı bir gönderi