Kış geldi, Paşa’yı elleriyle besliyor

04-02-2023
Ali Haydar Gözlü
Video alıntısı / Rûdaw
Video alıntısı / Rûdaw
Etiketler Sincap Kış Dersim Kar Roboski Karliamı
A+ A-

Dersim (Rûdaw) – Dersim'de koruma altındaki çok sayıda canlı türüne ev sahipliği yapan Munzur Vadisi Milli Parkı'nda "Paşa" adı verilen sincap yiyecek bulmakta zorlanınca vatandaşlar çözümü onu elleriyle beslemekte buldu.

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte yiyecek bulmakta zorlanan hayvanları besleyen Engin Yüksel, her hafta 15 kilometre katedip Munzur Vadisi Milli Parkı'nda, "Paşa" adını verdiği sincabı doğallığını bozmadan kuruyemişlerle besliyor.

"Paşa" diyerek çağırmasıyla ağaçların arasından çıkan sincap, yiyecekleri Engin Yüksel'in elinden korkmadan yiyor.

Doğanın ve canlıların bütün insanlığa ait olduğunu ve korunması gerektiğini belirten Yüksel, son dönemde Dersim'de artan avcılık faaliyetlerin kendilerini kaygılandırdıklarını belirtiyor.

Engin Yüksel, "Burada bir sincabımız var,  6- 7 aydır ben kendisini besliyorum, haftada bir geliyorum. Eğer biz sincaplara, dağ keçilerine, ayılara, domuzlara ve diğer hayvanlara karışmazsak onlar da bunu hisseder ve korkmazlar. Her hafta bu sincap gelip elimden bir şeyler yiyip gidiyor. Ben bu sincabı bekliyorum ama elime alıp sevmiyorum yoksa doğallığı bozulur. Bu aralar duyuyorum dışardan avcılar geliyor, dağ keçilerimizi ve hayvanlarımızı öldürüyorlar bunu istemiyoruz" diye konuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Kadir İnanır / Arşiv

Kadir İnanır yeniden yoğun bakıma alındı

Kadir İnanır, Mart ayında beynine 3. kez pıhtı atması sonucu hastaneye kaldırılmış ve tedavi olmaya başlamıştı. İnanır'ın bir süre önce fizik tedavi gördüğü açıklanmıştı.